‘’Kent u ons? De jeugdtrainers aan het woord?’’ deel 3 van 9

In het kader van ‘’de Week van het Sportplezier’’ vandaag de derde editie van de rubriek: ‘’Kent u ons? De jeugdtrainers aan het woord?’’

In de overgang van de zaal naar het veld hopen we, in samenwerking met de jeugdtrainers van de Sparta teams en combiteams, de spelers van alle jeugdteams de revue te laten passeren. In deze derde editie komen, na Combi C1 en Combi C2, de jongste spelers van Sparta, Sparta F1, aan bod.

SPARTA F1

Bij de start van seizoen 2017-2018 werd er tot aan de zaal alleen maar getraind door de F-pupillen. Vanuit de Kangoeroes zijn een aantal spelers doorgestroomd, welke in de zaal graag wedstrijden wilden gaan spelen. De eerste training begonnen we met vier kinderen, maar al vlot kwamen er nog twee spelers bij. In de zaal kwamen daar nog eens twee spelers bij en dus zijn er momenteel acht (!) F1 spelers. Op zaterdag 11 november startte de competitie en werd de eerste wedstrijd gespeeld. Onder het toeziend oog van veel, heel veel publiek was (de latere kampioen) OKO/BIES F1 met 1-25 te sterk. Maar het eerste doelpunt was een feit. Elke week groeiden de spelers en dit was ook terug te zien in het aantal doelpunten dat gescoord werd. Op zaterdag 16 december werd de eerste wedstrijd gewonnen, na een 9-2 achterstand op Donkerbroek F1, werd er in de tweede helft een inhaalrace gedaan en uiteindelijk met 10-12 gewonnen! Wat een feest. In de een-na-laatste competitieronde deelde de F1 haar punten met Flamingo’s F2. Sparta F1 wist in tien wedstrijden maar liefst 68 keer te scoren, een mooi aantal voor deze acht nieuwe korfbaltoppers in de dop. Als klap op de vuurpijl werd de F1 tijdens de laatste wedstrijd strafworpkampioen, een prachtige kroon op het eerste seizoen van deze spelers en staf.

Trainer/coaches van Sparta F1, Dorien Bolhuis en Ineke Bergsma geven, na een korte omschrijving van henzelf, hieronder een leuke omschrijving van hun acht F-pupillen.

DE TRAINERS EN COACHES VAN SPARTA F1

Lisette Barels
Lisette is sinds Dorien met zwangerschapsverlof is de extra trainer van de F1. Ineke en Dorien kunnen altijd op Lisette bouwen, wanneer zij wegens omstandigheden eens een keer geen training kunnen geven. Lisette speelt sinds dit seizoen bij Sparta, daarvoor speelde ze bij ODA en Noordenveld. Lisette maakt deel uit van het tweede team van Sparta, maar heeft dit seizoen veel pech door blessures.

Ineke Bergsma
Ineke staat sinds de start van de F1 aan het roer, de meeste spelers kent zij al vanuit de Kangoeroes. Een veilige haven voor de spelers binnen Sparta. Elke donderdag verzorgt Ineke samen met Dorien of Lisette de trainingen. Sinds haar 10e is Ineke actief binnen Sparta en is de afgelopen jaren een vaste waarde in het eerste team van Sparta.

Dorien Bolhuis
Dorien is net als Ineke sinds de start van de F1 betrokken bij het team en kent de meeste spelers al vanuit de Kangoeroes. Elke donderdag maakt zij er samen met Ineke of Lisette een feestje van voor de jongste spelers van de vereniging. Afkomstig van ODA speelt zij al een aantal seizoenen bij Sparta. Momenteel is Dorien zwanger en is zij dus niet actief als spelend lid, maar maakt zij nog altijd deel uit van de Zevenhuister selectie.

DE TOPPERS VAN SPARTA F1

Rosalie Aalders
Rosalie is een echte aanvalster. Ze kan de korf makkelijk vinden en met haar lengte heeft ze daardoor ook veel voordelen. Rosalie traint al een jaar mee met de e’s maar is pas sinds de zaal begonnen met wedstijden spelen. Rosalie heeft het spelletje goed door en maakt hier graag gebruik van.

Linde Alkema
Linde is een speler die haar draai in het veld pas aan het eind van het seizoen begon te vinden. Linde is enorm gegroeid in het verdedigen en ook haar schot is in de loop van het seizoen erg vooruit gegaan. Strafworpen nemen ligt Linde erg goed, daarin kan ze haar schot het beste toepassen.

Jurian Bakker
Jurian is een speler die overal en nergens is. Een speler die met zowel in de aanval als in de verdediging uit de voeten kan. Hij heeft een goed schot en is erg leergierig op de trainingen. Zijn fanatisme komt mede doordat Jurian slecht tegen verliezen kan.

Amy Brink
Amy is een speelster die zich dit seizoen heeft ontpopt tot een ware verdedigster. Sta je tegenover Amy dan krijg je het zwaar als tegenstander. Ze kan dichtbij volgen en probeert het schot altijd te blokkeren. In de aanval pakt Amy ook regelmatig haar doelpunten mee.

Armin Veenhuizen
Armin was in het begin erg onzichtbaar in het veld, tot hij het spelletje steeds meer door begon te krijgen. Aan het begin van het seizoen was scoren voor hem soms een lastige opgave, de kracht in de armen lieten soms nogal de wensen over. In de loop van dit seizoen is Armin zijn kracht erg toegenomen en doet hij verdedigend en aanvallend steeds beter mee.

”Kent u ons? De jeugdtrainers aan het woord?” Week van het Sportplezier bij OWKCandace de Vries
Candace is pas begonnen met korfballen in januari van dit jaar. In haar eerste wedstrijd was het nog wel een beetje onwennig. De medespelers en tegenstanders zaten natuurlijk al veel langer op korfbal. Toch heeft ze het goed opgepakt en draait ze lekker mee tijdens de wedstrijden.

Jasmijn Waijer
Jasmijn maakt in het veld vaak gebruik van haar lengte. Zo gaat ze altijd voor de afvangende ballen die ze probeert boven de tegenstanders weg te pakken. Ze heeft veel kracht in haar armen waardoor de korf bij haar soms wel wat hoger mag staan. Aanvallend waaien er dan ook vaak ballen onverwacht in de korf.

Annelien Wolters
Annelien is de jongste van het stel en is begonnen met korfballen toen het seizoen net van start was. Ze mag misschien de jongste zijn maar zeker niet de kleinste van het stel. Annelien scoort veel door haar goede schoten rond de korf. In de loop van het seizoen snapte ze het spelletje steeds meer waar ze nu samen met de anderen mooie acties en aanvallen kan neerzetten.

Afdrukken E-mail