‘’Kent u ons? De jeugdtrainers aan het woord?’’ deel 5 van 9

In het kader van ‘’de Week van het Sportplezier’’ vandaag de vijfde editie van de rubriek: ‘’Kent u ons? De jeugdtrainers aan het woord?’’

In de overgang van de zaal naar het veld hopen we, in samenwerking met de jeugdtrainers van de Sparta teams en combiteams, de spelers van alle jeugdteams de revue te laten passeren. In deze vijfde editie komen, na Combi C1 en C2, Sparta F1 en Combi B1, de spelers en trainer/coaches van Sparta D1 aan bod.

SPARTA D1

Sparta D1 begon het seizoen met 10 spelers, maar liefst 8(!) jongens en 2 meiden. Maar de meiden Fien en Rozemarijn staan hun mannetje wel tussen al het geweld van de mannen. Gaandeweg het seizoen werd Sparta D1 versterkt door Jason en Tessa, wat het totaal van de D1 op 12(!) spelers brengt, een luxe probleem zou je kunnen zeggen. Tijdens de start van het seizoen was het afwachten waar dit team zou staan, maar met vier overwinningen en een 5-10 verliespartij tegen OKO/BIES D1, mocht er op de laatste speeldag een heuse kampioenswedstrijd gespeeld worden. Tegenstander was OKO/BIES D1, net de enige ploeg waar onze oudste pupillen van hadden verloren. In Opende werd duidelijk dat onze D1 haar meerdere moest kennen in de thuisploeg, maar de toon was gezet. In de zaal speelde de D1 prachtige, maar ook spannende wedstrijden. Er werden 10 punten verzameld, vier keer gewonnen, waaronder een monsterscore van 22-0 tegen DIO D1 en twee keer gelijk, waaronder de 8-8 in de laatste wedstrijd tegen de nummer 2 De Wâlden D1. Al met al een prima seizoen voor de D1, wie weet hoe het op het veld zal gaan? Weer een mooie uitdaging voor deze ploeg met talent.

Trainer/coach van Sparta D1, Jorn Oldenburger geeft, na een korte omschrijving van de trainers, hieronder een leuke omschrijving van het grootste Sparta team op dit moment.

DE TRAINERS EN COACHES VAN SPARTA D1

Bouke Feenstra
Bouke is Spartaan in hart en nieren. Als vader is Bouke vaak langs te lijn te zien, maar ook is hij actief als trainer van het team van zijn dochter Rozemarijn. Samen met Jorn probeert hij de mannen en vrouwen van de D1 veel bij te leren. Bouke is fanatiek en is, als Jorn verhinderd is, ook de coach.

Jorn Oldenburger
Jorn korfbalt vanaf jongs af aan al bij Sparta. Fanatiek, gedreven en de held van elk jeugdlid. Jorn is het voorbeeld voor velen. Elke maandag en donderdag stapt hij vol enthousiasme het veld op om zijn pupillen weer van alles te leren. Jorn is sinds een paar jaar een vaste waarde voor het eerste team van Sparta, een belangrijke speler met zijn scorend vermogen.

DE TOPPERS VAN SPARTA D1

Fien Barkema
Fien is een snelle, hard werkende speler. Ze is overal inzetbaar en kan goed met iedereen spelen. Fien en Rozemarijn zijn in de wedstrijd erg goed op elkaar ingespeeld en maken daardoor veel doelpunten.

Aaron van Dijk
Aaron is de kleinste maar zeker niet de minste van dit team. Bij het maken van een goede actie komt altijd het enthousiasme Aaron naar boven en zie je een grote glimlach te voren komen.

Nathan van Dijk
Nathan is een goede verdediger maar je kunt hem ook heel goed in het aanvallende vak plaatsen. Zeker wanneer er nog één minuut te spelen is, Sparta met één punt achter staat en een starworp mee krijgt. Op zo’n moment maakt Nathan het gelijkmakende goal!

Rozemarijn Feenstra
Rozemarijn is een goede aanvalsters bij de D’s. Ze heeft een goed schot en een goed inzicht waardoor ze haar teamspelers beter maakt.

Jordie Knol
Jordie is erg snel en behendig in het veld. Naast korfballer is Jordy ook nog turner op hoog niveau.

Rubin Koopman
Rubin gooit de bal vaak door het mandje. Korter!
Rubin gooit bal door het mandje. Korter!
Rubin bal het mandje. Korter!
Rubin mandje. Korter!
Mandje. Korter!
MAND!!

Michiel Kuiper
Michiel is erg atletisch in het veld met een goed schot. Daarnaast is hij iemand die altijd hard werkt voor de punten.

Mike Sneller
Mike is een speler die altijd aanwezig is met zijn flinke babbel en zijn enthousiasme. Hij is een goede aanvaller die mooi op één been kan schieten.

Tessa Spoelstra
Tessa is de nieuwste aanwinst bij de D’s van Sparta. Ze krijgt steeds meer speelminuten en begint het spel beter te begrijpen.

Bram van der Velde
Bram is de langste van het stel. Hij kan zijn lengte goed gebruiken onder de korf als steunende heer maar ook zeker als afvanger. Het enige wat Bram niet moet vergeten is dat hij zijn eigen kansen moet pakken in de wedstrijd.

Jason de Vries
Jason is even gestopt met korfbal, maar sinds dit seizoen is hij terug bij Sparta. Dit seizoen heeft hij veel geleerd en is hij een goede heer onder de korf met zijn lengte.

Dennis Zoutman
Dennis is trotse drager van zijn eigen Zoutman shirt. Als hij zich goed uitstrekt heeft Dennis een heel mooi schot. In de wedstrijd is hij erg snel, zo snel dat hij zichzelf weleens voorbij rent.