‘’Kent u ons? De jeugdtrainers aan het woord?’’ deel 6 van 9

In het kader van ‘’de Week van het Sportplezier’’ vandaag de zesde editie van de rubriek: ‘’Kent u ons? De jeugdtrainers aan het woord?’’

In de overgang van de zaal naar het veld hopen we, in samenwerking met de jeugdtrainers van de Sparta teams en combiteams, de spelers van alle jeugdteams de revue te laten passeren. In deze zesde editie komen, na Combi C1 en C2, Sparta F1, Combi B1 en Sparta D1, de spelers en trainer/coaches van Sparta E1 aan bod.

SPARTA E1

Sparta E1 is een fanatieke ploeg korfballers, de een korfbalt al lang en de andere nog niet zo lang, maar dat maakt het team juist zo sterk. Op het veld startte de E1 goed. Er werden veel goals gemaakt en weinig tegendoelpunten geïncasseerd. Hierdoor mocht de E1 in de laatste speelronde spelen voor het kampioenschap, tegen de enige overgebleven concurrent, Drachten E1. Het werd een spannende wedstrijd, de E1 kon niet brengen wat ze de weken ervoor brachten. Gelukkig kwam het kampioenschap niet meer in gevaar en werd het gedeelde kampioenschap gevierd. Maar liefst 84 goals werden er in zes wedstrijd gescoord. In de zaal zat een grote verdeling tussen de ploegen, er was een bovenkant van twee teams en een onderkant. Sparta E1 eindigde op een keurige 3e plaats. Er werden dit seizoen maar liefst 154 goals gemaakt, een mooie prestatie. Wie weet waar het op het veld weer toe leidt? Heel veel succes de komende zes wedstrijden.

Trainer/coach van Sparta E1, Sharon Bisschop geeft, na een korte omschrijving van de trainers, hieronder een leuke omschrijving van hun fantastische E1.

DE TRAINERS EN COACHES VAN SPARTA E1

Sharon Bisschop
Sharon verzorgt op maandag en donderdag de trainingen voor de E1 en E2. Omdat Sharon ook nog op zaterdag werkt lukt het coachen niet altijd, maar Sharon zorgt er wel altijd voor dat alles goed geregeld is. Sinds de B’s verdedigd Sharon de Spartaanse clubkleuren, daarvoor speelde ze bij DES in Norg. De laatste jaren is Sharon uitgegroeid tot een vaste waarde in het eerste team van Sparta.

Moric van der Lei
Moric is vanaf jongs af aan al lid van Sparta, gedreven en enthousiast. Moric is naast de trainer van de E1 en E2 ook de vaste coach van Sparta E1. Hij haalt het beste in de kinderen naar boven en is duidelijk over zijn visie op korfbal. Verliezen hoort bij het spelletje en dat probeert hij de kinderen ook duidelijk te maken. Moric is een korfballer welke vaak ‘’lui’’ genoemd wordt, maar tactisch maakt hij altijd de juiste keuzes. Momenteel is hij een van de sterkhouders en man met ervaring in het tweede.

DE TOPPERS VAN SPARTA E1

Liesa Aalders
Deze dame heeft haar praatje klaar, maar..  Naast het feit dat ze goed kan aangeven en lange ballen kan gooien, is ze gegroeid naar een scorende dame! Met haar goede overzicht, zorgt ze er voor dat haar teamgenoten kunnen scoren.

Nick Aalders
Nick traint sinds dit jaar bij de E’s. Hij moet nog erg wennen aan het spelletje, maar daar is hij tijdens de trainingen hard mee bezig. Wedstrijden spelen doet hij niet.

Milan de Jonge
Onze bikkel! Stille kracht van het team. Milan klaagt niet en hoor je bijna niet. Zijn werklust is enorm en er gaat geen training voorbij dat hij het zweet niet op zijn voorhoofd heeft.

Mette Sneller
Mette is gegroeid van de achtergrond, naar de voorgrond. Kan heerlijk mopperen op haar zelf. Naast dat ze er voor zorgt dat haar teamgenoten kunnen scoren weet ze de korf goed te vinden en maakt ze het haar tegenstanders knap lastig.

Nathan Veenhuizen
Onze Richard Kunst in de dop. Nathan is het liefst de hele zaterdag bezig met korfbal. Hij zorgt voor veel doelpunten, maar ook voor zijn teamgenoten.