"Kent u ons? De jeugdtrainers aan het woord?" deel 1 van 9

In het kader van "de Week van het Sportplezier" starten we vandaag met de eerste editie van de rubriek: ”Kent u ons? De jeugdtrainers aan het woord?”

In de overgang van de zaal en het veld hopen we, in samenwerking met de jeugdtrainers van de Sparta teams en combiteams, de spelers van alle jeugdteams de revue te laten passeren. In deze eerste editie komen de jeugdspelers van het Combiteam C1 aan bod.

Sinds dit seizoen kunnen we genieten van maar liefst vijf combiteams van OWK, Rodenburg en Sparta.

”Kent u ons? De jeugdtrainers aan het woord?” Week van het Sportplezier bij OWK

DE COMBI C1

Dit team maakte bij de eerste competitie samen een grote spurt door direct ongeslagen veld najaarskampioen te worden. In een poule van vier scoorden zij maar liefst 65 keer en kregen slechts 12 tegen. De verwachtingen voor de zaal waren hierdoor natuurlijk hoog gespannen. Ook hier bleken de verwachtingen waar gemaakt te worden door dit sfeervolle team.  Met nog slechts één zaalwedstrijd te gaan, voordat het kunstgras weer wordt opgezocht, is de C1 opnieuw kampioen. Ook dit keer, tot op dit moment, ongeslagen. Aanstaande zaterdag, tegen de huidige nummer vier; Stadskanaal C1, kunnen ze hun ongeslagen zaalkampioenschap verdedigen. Wij wensen hun hierbij heel veel succes! En natuurlijk zien wij alle C-ers graag weer op het veld voor nieuwe kansen, gezelligheid en mooie leermomenten.

Trainer/Coache van de Combi C1 Astrid Hoetjer, geeft, na een korte omschrijving van alle trainers en coaches van de Combi C1, hieronder een leuke omschrijving van hun tien Combi C1 spelers.

DE TRAINERS EN COACHES VAN DE COMBI C1

Rene Buring

”Kent u ons? De jeugdtrainers aan het woord?” Week van het Sportplezier bij OWKRene is sinds de start van de combiteams één van de dinsdagtrainers van het combiteam C1 en C2. Afkomstig van ODA speelt hij al een aantal seizoenen bij OWK in de selectie en heeft al verschillende kampioenschappen en de AP Buitenbeker mogen winnen. Rene staat bekend om zijn inlevend vermogen, maar zeker ook zijn afstandschoten van zeer ver. Hij scoort lekker vooral wanneer hij de perfecte TACO houding tijdens zijn schot heeft.

Astrid Hoetjer

”Kent u ons? De jeugdtrainers aan het woord?” Week van het Sportplezier bij OWKAstrid is een echte OWK-er van jongsaf aan spelend en zeer actief bij de Oostwolmer vereniging. Inmiddels heeft ze haar diploma gehaald en staat ze voor de klas. Kwaliteiten die ze ook tijdens het korfbal goed gebruikt. Astrid is een doorzetter en heeft als lid van de selectie een grote groei gemaakt door hard werken en mooie prijzen binnen te halen. Met vriend Rene doet zij vanaf het begin de dinsdagtrainingen van de Combi C1 en C2. Daarnaast coacht zij op zaterdag de C1 tijdens hun wedstrijden.

Suzanne Hoetjer

”Kent u ons? De jeugdtrainers aan het woord?” Week van het Sportplezier bij OWKSinds de helft van de zaal staat Suzanne, Rene en Astrid bij tijdens de dinsdagtrainingen en wedstrijden. Het zusje van Astrid speelt na afwezigheid door o.a. een blessure, gelukkig ook zelf weer bij OWK. Zij is een belangrijke steunende factor in OWK 3 en rond ook regelmatig haar afstandschoten mooi af. De extra hulp voor de grote en gezellige C1 en C2 combinatie is een belangrijke toevoeging. Suzanne vult het kader voor deze teams dan ook goed aan.

Kees-Jan Hut

”Kent u ons? De jeugdtrainers aan het woord?” Week van het Sportplezier bij OWK

Kees-Jan was, voordat hij begon met korfballen bij Sparta actief als voetballer. Hij is een allround korfballer en een erg enthousiaste aanwinst voor Sparta 3. Sinds de start van de combiteams is Kees-Jan op donderdag de trainer van de Combi C1 en C2.

 

Kor Hut

”Kent u ons? De jeugdtrainers aan het woord?” Week van het Sportplezier bij OWKKor is de oudere broer van Kees-Jan en al van jongs af aan lid van Sparta. Hij heeft alle jeugdteams doorlopen en heeft al jaren een plekje in het eerste team van de Zevenhuisters veroverd. Kor zet zich in voor de jeugdactivitieiten van Sparta en de donderdagtrainingen van de Combi C1 en C2.

 

Anoek Pothoven

”Kent u ons? De jeugdtrainers aan het woord?” Week van het Sportplezier bij OWKAnoek is sinds de start van de combiteams, samen met Kees-Jan en Kor, de donderdagtrainer van de Combi C1 en C2. Tevens neemt zij de coaching van de Combi C2 voor naar rekening. Anoek is afkomstig van Frigro, waar zij in de jeugd speelde. Op haar 18e maakte zij de overstap naar de selectie van Sparta en haalde zij haar KT3 trainersdiploma.

 

DE TOPPERS VAN DE COMBI C1

Meike Barkema

”Kent u ons? De jeugdtrainers aan het woord?” Week van het Sportplezier bij OWKDe giegeldoos van de Combi C1. Als Meike in de buurt is gebeurt er vast iets waardoor menigeen in de lach schiet. Haar spelinzicht en goede passes vallen op in de wedstrijd, daarnaast pikt ze ook zelf mooie kansen mee.

 

Lara Bouma

”Kent u ons? De jeugdtrainers aan het woord?” Week van het Sportplezier bij OWKLara is één van de kleintjes van het team. Maar klein is zeker in haar voordeel. Ze is super snel en zeer behendig. Lara pakt veel korte kansjes mee achter de korf. Klein maar fijn, is zeker bij haar van toepassing.

 

Madelon Keun

”Kent u ons? De jeugdtrainers aan het woord?” Week van het Sportplezier bij OWKMadelon, een talent in de dop die het nog ver kan gaan schoppen. Schotkracht en spelinzicht zijn haar sterke punten. Daarnaast laat ze, door haar loopacties, haar medespelers groeien. Samen met de dames uit Roderwolde zijn er regelmatig slappe lach momenten. Iets wat de leuke sfeer in de Combi C1 duidelijk maakt.  

 

Anne Krul

”Kent u ons? De jeugdtrainers aan het woord?” Week van het Sportplezier bij OWKÉén van de drie Daltons uit Roderwolde. Een dame die regelmatig bijna over de grond rolt van het lachen. Wanneer ze serieus traint en speelt, is Anne met haar goede spelinzicht en zeer strakke passes, een echte meerwaarde voor haar team.

 

Iris van Loo

”Kent u ons? De jeugdtrainers aan het woord?” Week van het Sportplezier bij OWKNiet alleen op korfbalgebied heeft Iris stappen gemaakt, ook in de liefde schijnt er het één en ander te bloeien met  één van de weinig (niet nader te benoemen) mannen uit de combiteams. In de wedstrijden is Iris aanvallend erg sterk, haar lengte gebruikt ze goed in de rebounds en haar afstandschoten vallen met regelmaat lekker door de korf.

 

Mirthe Norden

”Kent u ons? De jeugdtrainers aan het woord?” Week van het Sportplezier bij OWKMirthe, de dame met het verre afstandschot. Het schijnt dat er heren in de selectie zijn die jaloers kijken naar het gemak waarmee zij van verre afstand met scherp schiet. Daarnaast is Mirthe een dame die niet op haar mondje gevallen is en de trainers regelmatig even verbetert.

 

Mila Aguila Sevilla

”Kent u ons? De jeugdtrainers aan het woord?” Week van het Sportplezier bij OWKMila, met haar zusje uit de Combi C2, wordt het vaak lachen en gieren. In de wedstrijden valt Mila op door haar opzienbarende snelheid en de vele doorloopballen die zij neemt. Helaas nog wel vaak bovenhands.

 

Thera Slagter

”Kent u ons? De jeugdtrainers aan het woord?” Week van het Sportplezier bij OWKThera is de stille kracht van de Combi C1. Zij is niet op de voorgrond, maar zeker wel van groot belang. Met de andere dames is het altijd dolle pret. In de wedstrijden valt haar verdedigend inzicht  erg op. Een kracht waardoor ze menig tegendoelpunt verhinderd.

Sem Visser

”Kent u ons? De jeugdtrainers aan het woord?” Week van het Sportplezier bij OWKSem, de man in dit team met dames. Gelukkig staat Sem zijn mannetje en kan hij de dames goed onder de duim houden. In het veld valt Sem op door zijn aanvallende kwaliteiten en tijdens de trainingen vooral door zijn geweldige keuze wat betreft sokken.

 

Carlijn van Wijk

”Kent u ons? De jeugdtrainers aan het woord?” Week van het Sportplezier bij OWKCarlijn is één van de grotere dames van het team. Haar grootte komt zeer goed van pas in de wedstrijden, De rebounds zijn veelal voor Carlijn, niet alleen door haar lengte maar zeker ook door haar opstelling bij de korf. Haar afstandschot is haar andere grote kracht.

Afdrukken E-mail

Kv Sparta Zevenhuizen

Wij zijn...

  • Korfbalvereniging Sparta Zevenhuizen

    De omnivereniging uit Zevenhuizen (Gr) wat begon als Oefening Kweekt Kracht (OKK) in 1920 waar nu sporten als touwtrekken, jeu de boules, korfbal, klootschieten, darten en fietscrossen samenkomen. Na de naamswijziging in Sparta is deze niet meer weg te denken als vereniging en bindmiddel van vele mensen uit Zevenhuizen en omgeving.

Social Media

 

Contact

't Sierdhuis

Molenweg 12

9354 BN, Zevenhuizen

0594-123456

Stuur een e-mail, klik hier!