‘’Kent u ons? De jeugdtrainers aan het woord?’’ deel 7 van 9

In het kader van ‘’de Week van het Sportplezier’’ vandaag de zevende editie van de rubriek: ‘’Kent u ons? De jeugdtrainers aan het woord?’’

In de overgang van de zaal naar het veld hopen we, in samenwerking met de jeugdtrainers van de Sparta teams en combiteams, de spelers van alle jeugdteams de revue te laten passeren. In deze zevende editie komen, na Combi C1 en C2, Sparta F1, Combi B1, Sparta D1 en E1, de spelers en trainer/coaches van Sparta E2 aan bod.

SPARTA E2

Sparta E2 is, net als de E1, een mix van spelers die al langer spelen en spelers die net bij de ploeg zijn. Ze helpen elkaar en spelen prachtig korfbal, wanneer alle spelers net wat meer ‘’lef’’ tonen is er nog veel uit deze ploeg te halen. Op het veld was het toch allemaal nog wel wat wennen, maar werd er leuk korfbal gespeeld en een mooie tweede plaats behaald. Onze E2 moest haar meedere uiteindelijk kennen in AVO E1, maar deze wedstrijden werden echter niet dik verloren. In de zaal werden er spannende wedstrijden gespeeld, maar werd er ook een aantal keer heel dik gewonnen van HHCombi E1 met 3-29 en Ritola E1 met 1-22. Maar net als op het veld pakte AVO E1 het kampioenschap. Sparta E2 pakte een mooie derde plek, één punt achter nummer 2 Spes E1. Er werden 142 goals gemaakt en maar 68(!) goals geïncasseerd, dit zegt natuurlijk iets over de kwaliteiten van onze E2. Op het veld zit AVO E1 niet bij Sparta E2 in de poule, misschien tijd om eens de bovenste plaats te pakken voor onze toppers.

Trainer/coach van Sparta E2, Sharon Bisschop geeft, na een korte omschrijving van de trainers, hieronder een leuke omschrijving van hun fantastische E2.

DE TRAINERS EN COACHES VAN SPARTA E2

Sharon Bisschop
Sharon verzorgt op maandag en donderdag de trainingen voor de E1 en E2. Omdat Sharon ook nog op zaterdag werkt lukt het coachen niet altijd, maar Sharon zorgt er wel altijd voor dat alles goed geregeld is. Sinds de B’s verdedigd Sharon de Spartaanse clubkleuren, daarvoor speelde ze bij DES in Norg. De laatste jaren is Sharon uitgegroeid tot een vaste waarde in het eerste team van Sparta.

Moric van der Lei
Moric is vanaf jongs af aan al lid van Sparta, gedreven en enthousiast. Moric is naast de trainer van de E1 en E2 ook de vaste coach van Sparta E1. Hij haalt het beste in de kinderen naar boven en is duidelijk over zijn visie op korfbal. Verliezen hoort bij het spelletje en dat probeert hij de kinderen ook duidelijk te maken. Moric is een korfballer welke vaak ‘’lui’’ genoemd wordt, maar tactisch maakt hij altijd de juiste keuzes. Momenteel is hij een van de sterkhouders en man met ervaring in het tweede.

”Kent u ons? De jeugdtrainers aan het woord?” Week van het Sportplezier bij OWKJannette van der Velde
Jannette heeft ja-ren actief gekorfbald bij Sparta. Nu haar zoons Michiel (D1) en Daniel (E2) korfballen is ze actief als coach van de E2. Omdat Sharon werkt op de zaterdag is Jannette bereidt gevonden om de E2 elke zaterdag te coachen, en dit doet ze met verve. Het contact met de trainers Moric en Sharon is goed, waardoor de zaterdag op rolletjes loopt.

DE TOPPERS VAN SPARTA E2

”Kent u ons? De jeugdtrainers aan het woord?” Week van het Sportplezier bij OWKNaomi Jagersma
Tegenstanders hebben het maar moeilijk met Naomi, want naast het feit dat ze super snel is kan ze ook nog erg goed verdedigen.

Daniel Kuiper
Deze super snelle aanvaller, is een nachtmerrie voor elke tegenstander want hij is niet te stoppen. Naast het aanvallen, ballen onderscheppen, zorgt hij er ook voor dan zijn teamgenoten kunnen scoren. Conditie van een echte sportman!

Fenna Ottema
Fenna schiet met gemak haar tegenstanders het veld af. Alleen moet ze het zelf nog gaan geloven, want dat is het enige wat haar in de weg staat.

Robin Spoelstra
Robin speelt sinds dit jaar bij onze E’s. Ons slaapkopje moet nog erg wennen aan het spelletje, maar krijgt het steeds beter onder de knie.

Bas van der Velde
Onze kameleon! Niet zichtbaar tijdens de wedstrijden, maar wel tijdens de trainingen. Bas speelt dan geen wedstrijden, maar speelt soms een paar minuten mee. Rondjes rennen doet Bas liever niet, maar werkt erg hard tijdens de trainingen.

Daan van der Velde
Onze super zorgzame topper. Daan moppert niet, maar zorgt er voor dat zijn team genoten het nog beter gaan doen. Zelf is hij niet alleen maar de aangevende heer, maar hij gegroeid naar een aanvallende heer.