SPARTA START COMPETITIE MET WINST

TWIJZEL - Na een half jaar geen officiële wedstrijd te hebben gespeeld, startte Sparta zaterdag de nieuwe competitie tegen Olympia uit Twijzel. Olympia is een onbekende ploeg voor de Zoutman-formatie, net als de vele andere tegenstanders in de poule.

Sparta startte slap en liet zich overrulen door de thuisploeg. Olympia opende de score middels een afstandsschot. Bij 3-4 kwamen de roodhemden op voorsprong en gaven deze, bleek later, niet meer weg. De doelpunten in de eerste helft waren schaars en bij 5-7 werd er gerust.

In de rust sprak coach Van der Lei zijn pupillen streng toe. Focus en vechten voor elke bal was het devies. Dit lukte echter niet direct en Olympia bleef mee scoren en kwam nog enkele keren top op één doelpunt terug. Sparta werd met nog een klein kwartier op de klok wakker geschud. De Friezen werden gefrustreerd. Helaas wisten ze hun  frustraties niet om te zetten in goals maar werden onnodig fysiek. Toen ging bij de Groningers de knop om en werd er gestreden voor elke bal. Sparta scoorde makkelijker en de ploeg uit Twijzel probeerde via een aantal wissels nog iets te forceren, maar die mocht niet baten. Bij 11-16 floot scheidsrechter De Haan voor het eindsignaal.

Volgende week speelt Sparta een thuiswedstrijd op het vernieuwde kunstgrasveld in Zevenhuizen. Om 15.30 uur komt oude bekende TFS op bezoek.