Voor de leden, ouders van leden en alle betrokken van KV Sparta

Zevenhuizen, 17 april 2020

Beste leden, ouders van leden en alle betrokken van KV Sparta,

Wat een prachtig seizoen had moeten worden, met als klap op de vuurpijl onze 100-jarige viering op 27 juni a.s. is abrupt gestopt op donderdag 12 maart jl. Toen werd namelijk duidelijk dat wedstrijden en trainingen tot eind maart niet door konden gaan. Toen hoopten we nog dat alles snel weer normaal zou worden, maar niets was minder waar. De dinsdag erna werden er nog strengere maatregelen afgekondigd en inmiddels weten we dat tot 28 april er niets veranderd en dat alle sportactiviteiten tot 1 juni sowieso niet mogen plaatsvinden.

Kortom, een zeer abrupt einde van een tot nu toe prachtig seizoen met veel sportplezier voor jong en oud in onze club en samen met onze samenwerkingspartners OWK en Rodenburg voor de combiteams. Verschillende jeugdteams deden prachtig mee om kampioenschap en zowel het eerste als tweede was volop in de race voor het kampioenschap. Een goede sfeer en prima ambiance tijdens de thuiswedstrijden eerst op het veld en later in de zaal maakte dit tot nu toe tot een prima seizoen. De KNKV besloot kortgeleden dat er geen veldcompetitie meer wordt gespeeld dit seizoen. Maar ook dat de eindstand zaal voor wedstrijdkorfbal de stand tot en met 7 maart (laatste speelronde die gespeeld is) wordt. En dat betekent dat Sparta 1 kampioen is!! Want 3 punten voor op nummer 2, dus ook terecht kampioen en promotie naar de Tweede Klasse. Toch een lichtpuntje als afsluiting. En ook het tweede mag promoveren omdat het als tweede is geëindigd. Daarmee feliciteren we de selectie van harte met dit resultaat waar hard voor gewerkt is!

Ook waren we met de ‘100 jaar Sparta Goud!-commissie’ druk bezig met het organiseren van het feest maar ook andere activiteiten. Allereerst was er al een prachtige reünie in oktober van selecties uit begin jaren ’60, ’70 en ’80. En dit zou worden vervolgd in mei met nog een reünie van selecties uit latere jaren. Ook werd hard gewerkt aan een eigen versierde wagen namens KV Sparta voor de 5 mei parade. Daarnaast veel nostalgie in alle berichtgeving via Facebook, Instagram en via de website met allerlei berichten, verhalen en foto’s uit een ver en minder ver verleden. Uiteraard, zoals gezegd, waren we druk bezig met het organiseren van een mooie feestdag met voor ieder wat wils op 27 juni a.s. en de voorbereidingen verliepen voortvarend…

En toen stopte alles: de voorbereidingen op het feest, maar vooral de wekelijkse trainingen, wedstrijden, vergaderingen, gezellige momenten met elkaar. Van tevoren kun je je het gewoon niet voorstellen dat zoiets gebeurt en niemand van ons heeft het in deze moderne tijd ooit zo meegemaakt. Aan de ene kant een groot drama voor ons als KV Sparta en alle andere verenigingen op sportief en cultureel gebied. Nu pas besef je hoe fijn het is als vereniging met elkaar dingen te doen, te streven naar doelen, teleurstellingen met elkaar te verwerken en successen met elkaar te vieren. Je mist het pas als het er niet meer is…

Maar aan de andere kant is er ook geen keuze. Deze onzichtbare vijand, het Corona-virus, heeft wereldwijd en ook in Nederland al veel slachtoffers gemaakt en veel verdriet en zorg veroorzaakt. Dat leed is vele malen erger dan het voor een periode moeten stoppen met onze activiteiten, hoe jammer dat ook is. Het doet ons beseffen hoe kwetsbaar we dan ook weer zijn en wat er uiteindelijk echt toe doet in het leven. Daarom leven wij als bestuur en KV Sparta mee met iedereen die direct of indirect getroffen is door dit virus. Heel veel sterkte in deze moeilijke periode! Ook de mensen die nu eenzaam zijn en de mensen die economisch worden getroffen wensen wij heel veel sterkte toe!

Toch weer terug naar KV Sparta, als bestuur hebben wij de verantwoordelijkheid de vereniging door deze lastige periode heen te loodsen. We doen ons best financieel hier goed door heen te komen en dat gaat lukken. Verder zijn wij als ook anderen binnen de vereniging alweer bezig met het volgende seizoen. Wanneer en hoe dat zal gaan is nu nog niet zeker. Maar we zijn positief ingesteld en gaan ervan uit dat we ergens dit jaar weer kunnen korfballen. En hopelijk ook dit met elkaar weer te mogen beleven. Qua contributies zijn wij genoodzaakt om deze te blijven innen omdat er een aantal kosten gewoon doorgaan en we geen kantine- of andere inkomsten hebben in deze periode. We hopen dat u begrip heeft voor deze situatie. Maar het is echt nodig om ons financieel gezond door deze periode heen te loodsen.

Qua 100-jarige viering is er wat ons betreft sprake van uitstel en zeker niet van afstel. Alle voorbereidingen zijn zeker niet voor niets en we kunnen voortborduren op wat al is gebeurd. 27 juni is wel als datum vervallen, omdat het te onzeker is of we dan in grotere groepen bij elkaar mogen komen. Dat wordt dus een latere datum en waarschijnlijk dan volgend jaar om echt zeker te zijn dat we het gewoon kunnen vieren met elkaar. Maar dat we het vieren is zeker! U hoort van ons, wordt absoluut vervolgd!! De commissie 100 jaar Sparta Goud! is onverminderd enthousiast er een mooi feest van te maken en nog een aantal activiteiten te organiseren die al op stapel stonden. Dat is de positieve boodschap die we willen doorgeven!

Nog meer positief nieuws konden we kortgeleden melden. Namelijk dat in dit voorjaar ons kunstgrasveld vervangen zal worden. En dat we dus een gloednieuw veld samen met de tennis mogen gaan gebruiken (hopelijk) in de loop van de zomer. Daar zijn we heel erg blij mee en we danken de speciale commissie die hiervoor in het leven was geroepen (een combinatie van KV Sparta en SVA Tennis afgevaardigden) dan ook in het bijzonder voor hun vele werk en vastberaden houding richting de gemeente. Dit biedt ons weer kansen voor de toekomst ook samen met het MFC wat gaat komen. Dus op korte termijn een nieuw kunstgrasveld, geweldig nieuws!

Tot slot wil ik dan ook namens het bestuur zeggen dat we in deze moeilijke periode naar mooie dingen mogen uitkijken en we ons best doen de korfbalsport voor Zevenhuizen een mooie positie te geven. En dat we nog vele mooie momenten met elkaar mogen beleven. Wij zijn alweer druk bezig met dingen die komen gaan en hopen jullie allemaal(!) in de toekomst weer te mogen ontmoeten op onze accommodatie aan de Molenweg.

Zover is het nu nog niet dus daarom spreek ik namens het bestuur uit: hou je aan de instructies, veel gezondheid toegewenst en hou vol! En zie in deze periode extra naar elkaar om!

Een hartelijke groet,

Bob van der Velde

Namens het bestuur van KV Sparta

Kv Sparta Zevenhuizen

Wij zijn...

  • Korfbalvereniging Sparta Zevenhuizen

    De omnivereniging uit Zevenhuizen (Gr) wat begon als Oefening Kweekt Kracht (OKK) in 1920 waar nu sporten als touwtrekken, jeu de boules, korfbal, klootschieten, darten en fietscrossen samenkomen. Na de naamswijziging in Sparta is deze niet meer weg te denken als vereniging en bindmiddel van vele mensen uit Zevenhuizen en omgeving.

Social Media

 

Contact

't Sierdhuis

Molenweg 12

9354 BN, Zevenhuizen

0594-123456

Stuur een e-mail, klik hier!