Nieuwe kunstgrasvelden Kv Sparta en Tennisvereniging SVA

Beste leden, ouders van leden en alle betrokken van Kv Sparta & Tennisvereniging SVA, 

Zoals jullie wellicht wel weten zijn Kv Sparta en Tennisvereniging SVA al een aantal jaar samen aan het werken voor de realisatie van een nieuw te leggen kunstgrasveld op de huidige korfbalvelden van Kv Sparta. Beide verenigingen zijn toe aan een nieuwe kunstgrasmat en doordat de afmetingen van de korfbalvelden afgelopen jaren zijn verkleind, zou er op het veld van Sparta ruimte over zijn. Hierdoor zijn we met elkaar om tafel gaan zitten om te brainstormen over de mogelijkheden tot combineren van twee verenigingen op één veld. Na een goed eerste gesprek en met veel enthousiasme zijn we als beide verenigingen gezamenlijk dit project aangegaan en ontwikkelden zich al snel leuke plannen en ideeën. Een mooie uitdaging om één van de eerste velden in Nederland te worden die deze combinatie zou kunnen gaan bieden.

Want even een nieuw veld erop met andere belijning... zo makkelijk werkt het niet. We willen jullie hieronder in hoofdlijnen een korte indruk geven van de aanpassingen die gedaan dienen te worden. Uiteraard zal als eerste de huidige mat worden opgerold, afgevoerd en zal deze vervolgens voor 100% worden gerecycled. Daarna blijft de fundatie van de huidige korfbalvelden over. Op de plek waar de tennisbanen komen te liggen zal de fundatie moeten worden verwijderd en opnieuw worden aangevuld met een fundatie die geschikt is voor het spelen van tennis. Deze fundatie is namelijk harder dan die van korfbal. Nadat de fundatie is goedgekeurd door de keuringsinstantie zal er een nieuwe mat overheen gelegd worden met de nieuwe belijning die aan de richtlijnen van beide sportbonden gaat voldoen. Rondom de tennisbanen zal er een nieuw hek worden geplaatst, zoals dat verplicht is bij de tennisbond. Toch willen wij als Zevenhuister sportverenigingen het net even iets anders uitgevoerd hebben dan standaard. Namelijk, de hekken die op de velden moeten komen te staan, willen wij graag in een demontabele uitvoering. Dit houdt in dat wanneer er een groot evenement is, we deze hekken kunnen gaan demonteren en we zo kunnen beschikken over een groot veld, zonder obstakels.

Met dit plan en idee zijn we de kunstgraswereld ingetrokken, waar we gelijk leuke en enthousiaste reacties terugkregen, waardoor ons enthousiasme alleen maar groter werd. Na een uitgebreid traject, van opstellen van plan van eisen tot opvragen van offertes,zijn we met diverse partijen om tafel gegaan. De renovatie zal niet in zijn geheel voor rekening komen voor de beide verenigingen en daarom zijn we gedurende dit gehele traject in goed contact geweest met de gemeente Leek en later gemeente Westerkwartier. Vanuit de gemeente zijn wij op diverse vlakken ondersteund door Johan Boon en zijn we gezamenlijk opgetrokken tot een uiteindelijk besluit. Een besluit wat natuurlijk financieel onderbouwd moest worden met diverse stukken vanuit onze verenigingen en eventuele opdrachtnemers. Deze stukken zijn met behulp van Johan Boon uitvoerig besproken binnen de gemeente en daar is uiteindelijk een besluit uit gekomen. En via deze nieuwsbrief mogen wij jullie mededelen dat Kv Sparta en Tennisvereniging SVA gezamenlijk gaan sporten op de nieuw aan te leggen kunstgrasvelden!!

Na alle offertes van de diverse partijen binnen gekregen te hebben, zijn wij ook in een gezamenlijk overleg met de gemeente tot een besluit gekomen over de partij die de renovatie voor ons gaat uitvoeren. Antea Group uit Heerenveen zal de renovatie voor ons gaan uitvoeren, waarbij er tevens voor de tennis een nieuwe betonnen oefenwand zal worden gerealiseerd. De start van deze renovatie zal in dit kwartaal gaan plaatsvinden, waardoor we snel over een nieuw veld kunnen beschikken. In de huidige tijd, waarin we in deze moeilijke omstandigheden in een lastige tijd leven, is dit toch een mooi positief punt voor onze sporttoekomst. We zijn blij met het verloop en de beslissing tot aanleg van de nieuwe velden, waarbij we als beide verenigingen uitkijken naar een mooie samenwerking. De velden worden zo ingericht, zodat we met het aanstaande MFC optimaal zicht hebben op de nieuwe velden. Zo zal Sparta beschikken over 2 seniorenvelden en 4 pupillen velden. SVA zal beschikken over 2 gloednieuwe tennisvelden. We kunnen straks gezamenlijk als Zevenhuisters beschikken over een sportcomplex waar we zeer zeker trots op mogen zijn!

Wij hopen jullie hiermee een kleine inkijk te hebben gegeven over de ontwikkelingen van de kunstgrasvelden. Vanaf maandag 13 april treden we ook met dit mooie nieuws via social media en de pers naar buiten. Mochten er nog vragen zijn, neem dan gerust contact op met één van onderstaande contactpersonen binnen jullie vereniging.

Kv Sparta – Arjan de With – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 06-23855342
Tennisvereniging SVA – Jeroen Dijk - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 06-50643955

Kv Sparta Zevenhuizen

Wij zijn...

  • Korfbalvereniging Sparta Zevenhuizen

    De omnivereniging uit Zevenhuizen (Gr) wat begon als Oefening Kweekt Kracht (OKK) in 1920 waar nu sporten als touwtrekken, jeu de boules, korfbal, klootschieten, darten en fietscrossen samenkomen. Na de naamswijziging in Sparta is deze niet meer weg te denken als vereniging en bindmiddel van vele mensen uit Zevenhuizen en omgeving.

Social Media

 

Contact

't Sierdhuis

Molenweg 12

9354 BN, Zevenhuizen

0594-123456

Stuur een e-mail, klik hier!