Geen punten voor Sparta tegen Spannum

Afgelopen zaterdag speelde de Zoutman-formatie een uitwedstrijd tegen hekkensluiter Spannum. Koploper in de 3e klasse C word je niet zomaar en koploper blijven al helemaal niet. In deze knotsgekke 3e klasse zijn alle wedstrijden finales in deze laatste fase van de competitie.

In Easterein opende de thuisploeg de score, maar Sparta deed direct iets terug. Zo ging het spel in de eerste helft flink op en neer en werd er bij 11-11 de kleedkamer opgezocht. Met de woorden ''het is er weer zo een'', doelend op een moeizame wedstrijd, sprak coach Van der Lei zijn spelers toe. Spannum, dat nog strijd tegen degradatie, was gebrand om de wedstrijd naar zich toe te trekken en deed dit met verve. Sparta was niet bij machte om het tij te keren. Bij 20-17 floot scheidsrechter Brands af en zo bleven de punten in Friesland.

Komende zaterdag wordt er om 19.30 uur in de Rodenburghal gespeeld tegen TFS. TFS is de achtervolger van Sparta en zal er dus op gebrand zijn om de punten te pakken.