Sparta wint van Spannum

Zaterdag 7 december speelde Sparta en Spannum voor de tweede keer dit seizoen tegen elkaar. In de Rodenburghal in Leek zagen de toeschouwers een gelijkopgaande eerste helft waarbij Sparta vooral het initiatief had. De scherpte ontbrak, maar de kansen waren er zeker. Vlak voor rust kwam de Zoutman-formatie op een 8-7 voorsprong en met deze stand werden de kleedkamers opgezocht.

Coach Moric van der Lei was duidelijk. Meer pit erin en de juiste kans zoeken. Deze woorden waren niet aan dovemansoren gericht en de Rood-Zwarten liepen uit naar 13-9. Echter kon Sparta niet doordrukken en mede dankzij goede wissels bij de gasten uit Spannum bleef het een spannende wedstrijd. Sparta bleef het initiatief houden en bij 17-15 floot scheidsrechter Van der Veen af.

Volgende week zaterdag zal Sparta op bezoek gaan bij koploper TFS. Deze wedstrijd start om 20.20uur in Houtigehage.