Eerste punten binnen voor Sparta

Sparta speelde zaterdag tegen It Fean/Boelenslaan. Doordat het veld in Surhuisterveen eerder deze week werd afgekeurd, werd er afgereisd naar Boelenslaan. De Zoutman-formatie startte sterk en bouwde gestaagd de voorsprong uit. It Fean/Boelenslaan gaf echter niet op en wist voor rust op 5-9 te komen.

Na de rust leek de wedstrijd geheel te kantelen en kwamen de Friezen terug tot 12-12. Echter hield Sparta het hoofd koel en speelde de wedstrijd volwassen uit, 14-17!