Sparta E2 kampioen!

Afgelopen zaterdag speelde Sparta E2 haar kampioenswedstrijd tegen Oerterp/VKC E1. Het was alles of niks, want er moest gewonnen worden. Het werd een spannende wedstrijd, helaas zonder publiek. Maar onder leiding van de coaches Jorn Oldenburger en Rubin Koopman werd er goed aangevallen en verdedigd. Een spannend slot brak aan en bij 4-3 konden de kampioensrozen uitgedeeld worden. Namens het Bestuur en de Technische Commissie: gefeliciteerd!

Op de foto v.l.n.r.
Jorn Oldenburger (trainer/coach), Thyan Elzinga, Iris Kajuiter, Chenoa Luinge, Kyra Ausma, Melissa Struiksma en Rubin Koopman (trainer/coach).

Image.jpeg

SPARTA EN WSS DELEN PUNTEN

Afgelopen zaterdag speelde Sparta tegen WSS in Oude Pekela. Bij winst zou Sparta aansluiting houden met de koploper, bij verlies zou WSS aansluiten bij de bovenste regionen.

 

De Zoutman-formatie startte sterk en troefde de Oost Groningers op vele fronten af. Toen er bij 5-10 gerust werd was coach Van der Lei trots op zijn spelers en maande hen om dit na rust vast te houden.

 

De tweede helft was een helft van een ander kaliber en Sparta kon met moeite de korf vinden. WSS kwam langzaam dichterbij. Via een aantal wissels probeerde Van der Lei het tij te keren, maar WSS bleef aandringen en kwam zelfs op voorsprong. Sparta bleef vechten en wist de verlossende 15-15 door de mand te gooien. 

 

Een wedstrijd waarin Sparta een punt verloor, maar achteraf gezien misschien wel een punt won. Volgende week staat de wedstrijd tegen, koploper, Flamingo’s op het programma.

Image.jpeg

SPARTA WINT IN LEEUWARDEN

LEEUWARDEN - Afgelopen zaterdag speelde de selectie van Sparta in en tegen Leeuwarden. In het eerste weekend dat er geen publiek bij de wedstrijden mocht, startte Sparta sterk en wist gauw een mooie voorsprong te pakken. Bij 4-8 werd er gerust. 

 

Coach Moric van der Lei was duidelijk in de rust. Goede kansen pakken en zorgen dat de schoonheidsfoutjes eruit gingen. Sparta had geluk dat de thuisploeg het vizier niet op scherp had staan. 

 

Na rust werd er om en om gescoord, maar behielden de Zevenhuisters het initiatief. Leeuwarden naderde een aantal keer op twee doelpunten, maar dichterbij kwamen ze niet. Toen het 13-15 was floot, de goed fluitende, scheidsrechter De Jong voor het einde van de wedstrijd. 

 

Volgende week gaat de gehele selectie op bezoek bij WSS in Oude Pekela. Ook hier is geen publiek welkom, maar met een beetje geluk zullen de Pekelders een livestream verzorgen. 

14.30u WSS 2 - Sparta 2

16.00u WSS 1 - Sparta 1

Image.jpeg

SPARTA E1 KAMPIOEN

Afgelopen zaterdag speelde Sparta E1 haar kampioenswedstrijd tegen LDODK E3 in Gorredijk. Het werd een spannende wedstrijd. Beide ploegen hielden elkaar mooi in evenwicht, maar de jonge Zevenhuisters wisten net op tijd een gaatje van twee goals te creëren. Door de 7-9 winst is de ploeg, met nog één wedstrijd te spelen, niet meer in te halen en konden de kampioensrozen uitgedeeld worden! Namens het Bestuur en de Technische Commissie: gefeliciteerd!
 
Op de foto v.l.n.r.
Desley de Jonge, Candace de Vries, Annelien Wolters, Linde Alkema, Mathijn Jonkman en Roelant van de Dijk.
Image.jpeg

Kv Sparta Zevenhuizen

Wij zijn...

  • Korfbalvereniging Sparta Zevenhuizen

    De omnivereniging uit Zevenhuizen (Gr) wat begon als Oefening Kweekt Kracht (OKK) in 1920 waar nu sporten als touwtrekken, jeu de boules, korfbal, klootschieten, darten en fietscrossen samenkomen. Na de naamswijziging in Sparta is deze niet meer weg te denken als vereniging en bindmiddel van vele mensen uit Zevenhuizen en omgeving.

Social Media

 

Contact

't Sierdhuis

Molenweg 12

9354 BN, Zevenhuizen

0594-123456

Stuur een e-mail, klik hier!