Kangoeroe Klup

Wat is de Kangoeroe Klup?
In september 2012 zijn we gestart met de Kangoeroe Klup. Een leuke manier om jonge kinderen van 3 t/m 6 jaar spelenderwijs kennis te laten maken met korfbal. Op zaterdag spelen en oefenen de kinderen tijdens de wedstrijd van onze jongste pupillen. Trainingen vinden plaats, in het voorjaar en najaar op ons sportcomplex aan de Molenweg en in de wintermaanden in de Rodenburghal. De trainingen zijn altijd goed bezocht en erg gezellig.

Het doel van de Kangoeroe Klup is zoals gezegd de kinderen spelenderwijs kennis laten maken met korfbal. We doen dit door verschillende spelletjes met de kinderen te spelen waarbij plezier centraal staat, maar waar de kinderen ook verschillende aspecten van korfbal meekrijgen. De kinderen die meedoen aan de Kangoeroe Klup hebben veel plezier tijdens bewegen, sporten en samenspelen.

Sinds september 2015 wordt er aan het begin van het seizoen een GIGA Kangoeroedag georganiseerd. Rond de 150 kinderen van de omliggende bassischolen doen hier aan mee. Altijd een fantastisch evenement, met veel lachende gezichten. Om een beeld te krijgen van deze ochtend kun je onderstaande filmpjes bekijken van 2015 en 2016.

GIGA Kangoeroedag KV Sparta (Ze) 2015 https://www.youtube.com/watch?v=WrTBw0MLi3E
GIGA Kangoeroedag KV Sparta (Ze) 2016 https://www.youtube.com/watch?v=KeMnQv7_r8I

Enthousiast geworden? Ieder kind mag drie keer gratis deelnemen aan de Kangoeroe Klup training bij Sparta, voordat hij/zij lid wordt. Neem dus gerust je vriendje of vriendinnetje een keer mee.

Kosten: € 8,75 per kwartaal

Wedstrijden & Traingingen

Wedstrijden
Het korfbalseizoen is verdeeld in drie delen:
 1e helft veld (augustus t/m oktober)
 Zaalperiode (november t/m maart)
 2e helft veld (april t/m juni)
Sparta korfbalt de thuiswedstrijden op ons kunstgrasveld aan de Molenweg in Zevenhuizen. De
uitwedstrijden korfballen we bij andere verenigingen op kunstgras of gras. En in de winter korballen we in
sporthallen. Onze thuiswedstrijden zijn in de winter in de Topsporthal in Leek.
De beschikbare spelers en speelsters zullen evenwichtig over de teams worden verdeeld. Wij vragen bij
voorbaat hiervoor jullie begrip. De teamindeling en de trainingen worden verzorgd door de Technische
Commissie (TC). 3x per jaar wordt door de TC een programmaboekje uitgegeven, waarin het
wedstrijdprogramma staat vermeld voor betreffend competitiedeel van het korfbalseizoen.
Het is mogelijk, dat je in een hoger of lager team wordt ingedeeld als dat noodzakelijk is omdat er niet
voldoende leden zijn van je eigen leeftijd. Ook kan het zijn dat je hoger wordt ingedeeld vanwege je talent.
Indien er iets aan de teamindeling verandert, zal een iemand van de TC persoonlijk contact met je opnemen.
Wedstrijden worden op verschillende dagen gespeeld:

 Pupillen en aspiranten spelen altijd op zaterdag.
 Junioren spelen in de regel op de zaterdag, maar in sommige gevallen ook op de vrijdagavond.
 Senioren 1 t/m 4 spelen op de zaterdag.
 Kangoeroes spelen geen competitie, maar hebben gedurende het seizoen welpendagen waar men zich voor kan opgeven. Deze worden op zaterdagen gehouden. Door Sparta wordt er tijdens de thuiswedstrijden van de E1 getraind, dit is op zaterdag tussen 10.00 – 10.45 uur.
Tijdens schoolvakanties worden regelmatig wedstrijden vastgesteld. Kijk goed in het wedstrijdprogramma. Geef vakanties zo snel mogelijk door.
Omdat o.a. de uitslagen zo snel mogelijk moeten worden doorgegeven op de site van de KNKV, worden de aanvoerders en trainer/coaches dringend verzocht de wedstrijdformulieren zaterdag voor 18:00 (veld) en zondag voor 10:00 (zaal) bij Dineke Kuiper / Veldstreek 12. 9354 VN in Zevenhuizen in te leveren. Momenteel is het KNKV bezig met het digitaliseren van de wedstrijdformulieren. Alle trainer/coaches en aanvoerders zijn in het bezit van de Sportlink App. Hier wordt de stand direct na de wedstrijd ingevoerd. Mocht het overhoop niet lukken met de App, dan wordt de papierenversie nog gebruikt. Deze dient dan zo spoedig mogelijk bij Dineke Kuiper ingeleverd te worden.

Trainingen
Naast de wekelijkse competitiewedstrijden (op zaterdag) wordt er elke week minstens één keer getraind om het spelpeil op een hoger niveau te brengen. Bij sommige teams ligt deze verplichting op twee keer per week. Er wordt van de leden verwacht dat ze deze trainingen volgen, omdat wordt geoefend in teamverband en niet als individu.
De trainingstijden en de datums van de te spelen wedstrijden worden drie maal per jaar, eind augustus voor de eerste helft van de veldcompetitie (najaar), eind oktober voor de zaalcompetitie en eind maart voor de 2e helft van de veldcompetitie (voorjaar), bekend gemaakt door middel van het programmaboekje of via de website. Hierin staan ook de trainers en of begeleiders van de teams vermeld.
Vaste trainingsavonden zijn voor op het veld (maandag en donderdag) en zaal (maandag en donderdag in de Topsporthal, Rodenburghal of de Til). De speler of speelster moet 15 minuten voor aanvang van de training aanwezig zijn op het sportveld of in de sporthal.
Vanaf half augustus t/m oktober wordt er op het Sportcomplex van Sparta in Zevenhuizen getraind en gespeeld. Vanaf ongeveer 1 november, bij de start van de zaalcompetitie trainen we in de Topsporthal in Leek of met onze senioren in De Til in Zevenhuizen. De trainingstijden in deze accommodaties kunnen jaarlijks variëren, omdat dit afhankelijk is van de beschikbaarheid. Trainingstijden en –dagen worden gecommuniceerd in ons clubblad en/of nieuwsbrief de Koblaze en via trainers/begeleiders en/of website van onze vereniging. De zaaltrainingen duren meestal t/m maart, daarna wordt er weer op het kunstgras getraind en gespeeld t/m mei-juni afhankelijk van het competitieschema. In de periode van juli t/m half augustus wordt er niet getraind en gespeeld.
Slecht weer
Als het slecht weer is, gaan de wedstrijden en trainingen gewoon door. Blijf dus nooit zomaar weg. Als het echt niet door kan gaan, dan geeft de trainer/coach en/of het wedstrijdsecretariaat het aan je door. Bij de senioren wordt dit geregeld door de teambegeleider (selectie) en aanvoerders.

Spelerskaarten
Voor de wedstrijden heeft elk lid een eigen spelerskaart. Hierop staan je foto, je naam, je lidnummer en je geboortedatum. Deze kaarten zijn nodig voor de wedstrijden om te controleren of iemand wel mag spelen of niet te oud is voor het jeugdteam. Voor de spelerskaarten zijn pasfoto‟s nodig. Eén spelerskaart komt in het wedstrijdmapje. Ook de spelerskaarten worden door het KNKV gedigitaliseerd. Dit betekent dat Sparta alle foto‟s van alle leden digitaal moet maken en in het programma Sportlink moet zetten. De papierenversie van de spelerskaarten zal in de loop der jaren dus verdwijnen.

Douchen
Na de trainingen en wedstrijden kunnen de spelers en speelsters douchen. Hiervoor zijn een handdoek, (bad)slippers en droge kleren nodig. Sparta stimuleert iedereen om te douchen, omdat het gezonder is om na de training of wedstrijd te douchen. Het is natuurlijk ook veel frisser en gezelliger!

Accommodatie

Korfbalvereniging Sparta speelt haar wedstrijden op het veld in Zevenhuizen. De zaalwedstrijden worden gespeeld in de Rodenburghal in Leek. 

 

Veld:

't Sierdhuus

Molenweg 12

9354 BN, Zevenhuizen (Groningen)

Tel: 0594 - 63 14 39

 

Zaal:

Rodenburghal

Rodenburg 2

9351 PV, Leek (Groningen)

Tel: 0594 - 74 08 41

Algemeen

Sparta is een gezellige vereniging die is opgericht op 12 juli 1920. Binnen Sparta wordt er veel aandacht besteed aan het korfballen voor elke leeftijdsgroep. Het realiseren van hoog korfbalniveau en behoud van een goede sfeer staan voorop. Niet voor niets staan korfbalverenigingen bekend om de informele clubsfeer. Ook binnen Sparta heerst deze clubsfeer, dit door de gezelligheid en ontspanning bij de vele nevenactiviteiten die Sparta organiseert. 

Naast de korfbalafdeling is de korfbalvereniging als omnivereniging de basis geweest van verschillende andere sportafdelingen in Zevenhuizen zoals touwtrekken, jeu de boules en fietscrossen. Nu zijn klootschieten, darten en korfbal de sportafdelingen binnen de omnivereniging Sparta. Iedere sportafdeling heeft een eigen bestuur, waarbij de omnivereniging wordt geleid door het dagelijks bestuur van de korfbalvereniging.

In Zevenhuizen hebben wij ons sportcomplex en beschikken daar over 2 eigen kunstgrasvelden en een clubhuis die kort geleden aan de binnenkant geheel is vernieuwd. Op ons sportcomplex wordt er veel georganiseerd met en door Sparta. Er is bij Sparta dan ook het gehele jaar genoeg te doen voor jong en oud. Sparta ontwikkelt zich als vereniging steeds meer en dit resulteert o.a. in sportieve successen. Sparta heeft afgelopen jaar een stap in de breedte gemaakt door samen met nog zeven korfbalclubs uit het Noorden als focusvereniging te gaan samenwerken met de KNKV. Hierdoor kan Sparta als vereniging een stap omhoog maken.

Sparta heeft seniorenteams, juniorenteams, aspirantenteams, pupillenteams en de Kangoeroe Klup voor de jongste jeugd. Jeugd is één van de belangrijkste speerpunten binnen Sparta. Door het organiseren van diverse activiteiten, waaronder schoolkorfbal en korfbalinstuiven, probeert Sparta in Zevenhuizen en omstreken de sport korfbal onder de jeugd te brengen. Dit resulteerde in een grote ledengroei het afgelopen jaar.

Sinds 2013 heeft Sparta ook een supportersvereniging genaamd “La Squadra Rossonera”. Deze supportersvereniging stimuleert de algehele sfeer binnen Sparta. Dit gebeurt doormiddel van spandoeken / vlaggen / muziek etc. Ook is er sinds begin dit jaar een echt supportershirt in de markt. Dit is nog maar een begin van de vele ideeën die op dit moment binnen de supportersvereniging op stapel liggen. Zo is deze groep op dit moment bezig om een spandoek te maken die de gehele korte zijde van de zaal zal gaan bedekken. Wilt u op de hoogte blijven en bent u benieuwd naar het nieuwe spandoek, volg de supportersvereniging via facebook.

Vrijwilligerswerk/Stage

Bij Sparta is een groot aantal vrijwilligers actief om de vereniging draaiende te houden. Vele handen maken licht werk en bovendien proberen we zoveel mogelijk zelf te doen en te organiseren, zodat het lidmaatschap van Sparta betaalbaar blijft. Zonder vrijwilligers zou onze vereniging niet (kunnen) functioneren.
Trainers, begeleiders, bardienstmedewerkers, scheidsrechters, terreinmedewerkers, bestuurders en commissieleden stoppen veel tijd in hun hobby en dat wordt door vele leden zeer gewaardeerd. Jaarlijks wordt voor deze kaderleden een feestavond georganiseerd om hen voor al die activiteiten te bedanken met als hoogtepunt verkiezing vrijwilliger van het jaar.


We verwachten dat ieder lid wel „iets‟ voor de vereniging wil doen! Als je zelf ook mee wilt helpen aan acties of iets mee wil organiseren, een team wilt begeleiden, training geven, bardiensten draaien, clubbladen bezorgen, of in een commissie of in het bestuur wilt zitten, neem dan contact op met het bestuur of de voorzitter van de betreffende commissie. Er kan dan gekeken worden welke taak je leuk vindt en wat het beste bij je past.
Je ervaring als kaderlid is meestal leerzaam en komt ook in het dagelijks leven goed van pas. Bovendien kun je net als tientallen andere vrijwilligers ook veel plezier beleven aan de organisatie van de activiteiten binnen Sparta. Om een goede kwaliteit te leveren en te waarborgen door de vrijwilligers worden deze door de vereniging intern begeleid en/of worden opleidingen geboden.


Sparta is een erkend leerbedrijf
Bij Sparta bestaat de mogelijkheid voor leerlingen van het voortgezet onderwijs om hun maatschappelijke stage uit te voeren. Deze stage heeft als doel om jongeren kennis te laten maken met vrijwilligerswerk in de vorm van bijvoorbeeld hulp bieden bij de trainingen of wedstrijden van een team, hulp bij nevenactiviteiten of administratieve werkzaamheden. Voor informatie kun je contact opnemen met het secretariaat (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ).

Kv Sparta Zevenhuizen

Wij zijn...

  • Korfbalvereniging Sparta Zevenhuizen

    De omnivereniging uit Zevenhuizen (Gr) wat begon als Oefening Kweekt Kracht (OKK) in 1920 waar nu sporten als touwtrekken, jeu de boules, korfbal, klootschieten, darten en fietscrossen samenkomen. Na de naamswijziging in Sparta is deze niet meer weg te denken als vereniging en bindmiddel van vele mensen uit Zevenhuizen en omgeving.

Social Media

 

Contact

't Sierdhuis

Molenweg 12

9354 BN, Zevenhuizen

0594-123456

Stuur een e-mail, klik hier!