Geschiedenis

De korfbalvereniging Sparta uit Zevenhuizen is door Sierd Jongstra en Hendrik Wildschut opgericht op 12 juli 1920 onder de naam Oefening Kweekt Kracht (OKK) in Zevenhuizen. Van hogere hand werd aangegeven dat de naam OKK vervangen moest worden door een naam in de vorm van een woord. Dit werd Sparta! Deze naam is sindsdien in Zevenhuizen niet meer weg te denken als vereniging en bindmiddel van vele mensen uit Zevenhuizen en omgeving.


Naast de korfbalafdeling is de korfbalvereniging als omnivereniging de basis geweest van verschillende andere sportafdelingen in Zevenhuizen zoals touwtrekken, jeu de boules en fietscrossen. Nu zijn klootschieten, darten en korfbal de sportafdelingen binnen de omnivereniging Sparta. Iedere sportafdeling heeft een eigen bestuur, waarbij de omnivereniging wordt geleid door het dagelijks bestuur van de korfbalvereniging.

Kv Sparta Zevenhuizen

Wij zijn...

  • Korfbalvereniging Sparta Zevenhuizen

    De omnivereniging uit Zevenhuizen (Gr) wat begon als Oefening Kweekt Kracht (OKK) in 1920 waar nu sporten als touwtrekken, jeu de boules, korfbal, klootschieten, darten en fietscrossen samenkomen. Na de naamswijziging in Sparta is deze niet meer weg te denken als vereniging en bindmiddel van vele mensen uit Zevenhuizen en omgeving.

Social Media

 

Contact

't Sierdhuis

Molenweg 12

9354 BN, Zevenhuizen

0594-123456

Stuur een e-mail, klik hier!