Geschiedenis

De korfbalvereniging Sparta uit Zevenhuizen is door Sierd Jongstra en Hendrik Wildschut opgericht op 12 juli 1920 onder de naam Oefening Kweekt Kracht (OKK) in Zevenhuizen. Van hogere hand werd aangegeven dat de naam OKK vervangen moest worden door een naam in de vorm van een woord. Dit werd Sparta! Deze naam is sindsdien in Zevenhuizen niet meer weg te denken als vereniging en bindmiddel van vele mensen uit Zevenhuizen en omgeving.

Naast de korfbalafdeling is de korfbalvereniging als omnivereniging de basis geweest van verschillende andere sportafdelingen in Zevenhuizen zoals touwtrekken, jeu de boules en fietscrossen. Nu zijn klootschieten, darten en korfbal de sportafdelingen binnen de omnivereniging Sparta. Iedere sportafdeling heeft een eigen bestuur, waarbij de omnivereniging wordt geleid door het dagelijks bestuur van de korfbalvereniging.