Combi B1 door winst op Drachten B2 nu ongeslagen kampioen!

Zaterdagmorgen, 2 juni, 11 uur begon de laatste veldcompetitiewedstrijd van dit seizoen voor de Combi B1. Tegenstander deze wedstrijd is Drachten B2. De vorige partij tegen dit team was zwaar en de Combi B1 wist toen maar nipt te winnen. Omdat twee spelers van de B1 met vakantie zijn (Marit Kant en Marc vd Berg) is B3 speelster Daphnee Wielsma vandaag bereid gevonden het team aan te vullen. Zij start eerst nog even op de reservebank. In de aanval beginnen Marc vd Velde, Frank Helfferich, Jorien en Liejan Postma en in de verdediging beginnen Lennard Norden, Anne Feenstra, Nienke de Boer en Eline Langendijk. Met z’n allen zijn ze er op gebrand de overwinning binnen te spelen omdat de Combi B1 daarmee ongeslagen kampioen zou kunnen worden.

Bij de start van de wedstrijd is van die gedrevenheid nog niet echt wat te merken en staat de Combi B1 binnen enkele minuten met 0-2 achter. De Combi B1 weet wel kansen te creëren maar ze gaan er in eerste instantie niet in. Na een doorloopbal van Nienke en een afstandsschot van Lennard staat de stand op 2-2. Ook op deze stand blijft een tijd lang op het scorebord staan voordat Frank met een soort van doorloopbal de score op 3-2 brengt en de combi B1 voor het eerst in de wedstrijd voor staat. Liejan breekt door en krijgt een strafworp mee maar deze wordt gemist. Na 3-3 door een afstandsschot van Drachten B2 zet Eline de B1 weer op voorsprong door met een afstandsschot er 4-3 van te maken. Dan is het toch even weer Drachten B2 wat kan scoren. Met een  afstandsschot brengt dit team de stand op 4-4. Met deze stand vertrekken de spelers voor een kort rustmoment naar de kleedkamers.

Na de pauze start Daphne op de plek van Nienke. Drachten B2 begint goed en scoort van afstand: 4-5. Gelukkig weet Jorien met een doorloopbal, die ongeveer 100 rondjes op de korf maakt voordat hij er toch in gaat, de stand weer gelijk te trekken naar 5-5. Daphne maakt meteen daarna, via een mooi aangegeven bal van Anne, een doorloopbal en zet de stand op 6-5. Deze stand blijft geruime tijd op het scorebord staan, totdat Daphne er met een afstandsschot 7-5 van maakt. Nienke komt weer in het veld en Jorien gaat naar de reservebank. Ook Nienke komt bij het betreden van het veld meteen in actie en scoort van afstand: 8-5. Dan gebeurt er weer een tijd niet veel. Strafworpen worden gemist en kleine kansen niet afgemaakt. Als Jorien weer in het veld komt voor haar zus Liejan, scoort Jorien meteen een zelf meegekregen strafworp en zet de stand daarmee op 9-5. Een omdraaibal van Drachten B2 zorgt voor 9-6 maar met een klein kansje weet Daphne er 10-6 van te maken. Liejan komt weer in het veld voor Eline. Drachten B2 laat het er ook in de laatste 4 minuten niet bij zitten en scoort twee maal op rij: 10-8. Met nog 1 minuut te spelen zou het ongeslagen kampioenschap toch niet meer uit handen gegeven mogen worden…. Om dit kracht bij te zetten scoort Lennard in de laatste minuut nog van afstand de 11-8 op het scorebord. En dit zal ook de eindstand van deze wedstrijd zijn.

 

Coaches Jeroen van Wijk en Herwin de Boer feliciteren hun spelers na afloop van harte met hun ongeslagen kampioenschap en geven aan trots te zijn op dit B1 team. Een spannende maar ook boeiende competitie hebben ze er van gemaakt. Volgende week zal er met dit team aangetreden worden tijdens het jeugdtoernooi bij OWK in Oostwold. Ook daar hopen coaches Jeroen en Herwin een positief toernooi met de Combi B1 te draaien als afsluiting van dit seizoen. De eerste wedstrijd van dat toernooi start voor de B1 om 09.55 uur gepland tegen ROG B1.

Een (natgeregende maar trotse) supporter met camera.

 

Kv Sparta Zevenhuizen

Wij zijn...

  • Korfbalvereniging Sparta Zevenhuizen

    De omnivereniging uit Zevenhuizen (Gr) wat begon als Oefening Kweekt Kracht (OKK) in 1920 waar nu sporten als touwtrekken, jeu de boules, korfbal, klootschieten, darten en fietscrossen samenkomen. Na de naamswijziging in Sparta is deze niet meer weg te denken als vereniging en bindmiddel van vele mensen uit Zevenhuizen en omgeving.

Social Media

 

Contact

't Sierdhuis

Molenweg 12

9354 BN, Zevenhuizen

0594-123456

Stuur een e-mail, klik hier!