Sparta E1 op het nippertje verslagen

Afgelopen zaterdag had Sparta E1 een uitwedstrijd in Assen tegen AVO E2 om 10 uur. Dus om 9 uur was iedereen verzameld en kon de reis naar Assen beginnen. Daar aangekomen werd er snel omgekleed en kon er ingeschoten worden. Ze hadden er weer zin in.

Er werd begonnen met de volgende 4: Daniël. Naomi, Mette en Daan. En ze zaten direct goed in de wedstrijd. Er werd gelijk gescoord, yesss! 0-1 voor. En de aanvallen waren leuk om te zien. Fanatiek werd geprobeerd er een goal bij te zetten. Maar AVO was ook niet van plan zich zomaar gewonnen te geven. En die hadden het vizier heel zuiver staan. Er waren niet veel doelpogingen nodig om de achterstand om te buigen in een voorsprong. Dus werd het ondanks goed verdedigen toch 2-1 voor de thuisploeg. Maar E1 zou E1 niet zijn als ze daardoor niet uit het veld waren geslagen. Gelukkig was het alweer snel 2-2 na de eerste 10 minuten. Toen werd er gewisseld want de andere 4 wilden natuurlijk ook hun beste beentje voor zetten. Dus kwamen toen Aaron, Nathan, Liesa en Fenna binnen de lijnen en je ziet eigenlijk geen verschil met de eerste 4! Alle 8 passen ze mooi bij elkaar en is het een superteam met elkaar. De tweede 10 minuten was het ook lastig voor Sparta te scoren, AVO verdedigde slim en handig. Lastig om er door te komen. En AVO kreeg niet veel kansen want ook Sparta was verdedigend goed bij de les. Maar toch viel jammer genoeg de 3-2 en daarmee was het rust.

Na een inspirerende peptalk van coach Moric en Sharon kwamen de eerste 4 weer op het veld en konden de andere 4 nog even langer uitrusten. Ook de tweede helft was spannend en de meegereisde supporters kregen een hele leuke wedstrijd voorgeschoteld. Er werd echt met een systeem gespeeld waarbij regelmatig goede doorloopballen voorbij kwamen. Maar ook leuke kansjes kwamen er als Sparta de bal veroverde en vliegensvlug bij de vijandelijk korft kwam. Het ging mooi gelijk op en na 10 minuten in de tweede helft was het dan ook 4-4.

Toen de laatste 10 minuten waarbij het complete team werd gewisseld (net als na 10 minuten in de eerste helft) en het niveau onverminderd hoog bleef bij beide ploegen. AVO kreeg het toch nog voor elkaar ondanks fanatiek verdedigen van Sparta een kansje mee te pikken en daarmee werd het 5-4. Hartstochtelijk aangemoedigd door de vele meegereisde supporters (zeker 10!) schakelden de E-tjes een tandje bij en ja hoor met nog 3 minuten te spelen viel volkomen terecht de 5-5. En dat was eigenlijk een juiste uitslag, beide ploegen waren zo aan elkaar gewaagd en verdienden beiden een punt. Maar toen met nog 1 minuut en 38 seconden op het scorebord schoot AVO op de korf…mis! En nog belangrijker, heel goed verdedigd! Maar de scheids (die verder een prima wedstrijd floot) ontging dit en in plaats van dat Sparta de bal mee kreeg hield AVO balbezit. Nog een schot, gelukkig weer mis maar bij het volgende schot werd de korf wel gevonden…….6-5 achter. Nog 28 seconden te spelen en Nathan gooide diep op Aaron en die had de bal bijna en stond helemaal vrij. Maar het ging net mis anders…. En toen floot de scheidsrechter af en was ten einde. Heel jammer van het verlies zo op het laatst, maar met een goed gevoel vertrokken we vanuit Assen naar het bekende 7huizen. Want iedereen had echt super goed gespeeld, geen één uitgezonderd en dat was het allermooiste van de wedstrijd!