Sparta D1 onderuit bij sterk DWA/Argo D1

Zaterdag speelde Sparta D1 een uitwedstrijd tegen DWA/Argo D1. We wisten dat het net als de afgelopen weken weer een moeilijke wedstrijd zou worden. Helaas was Mike ziek en kon hij niet mee. Rubin hielp de C1 uit de brand en speelde ook niet mee.

In de verdediging begonnen Tessa, Iris, Dennis en Nathan. Het verdedigen in een achttal is wel even iets anders dan in een viertal. En hier gaan de we de komende weken nog hard aan werken. Vandaag leerden we vooral dat we er bij de lijn niet bovenop hoeven, want een lange bal is zo gegooid door de jongens en meisje van DWA/Argo. In de aanval begonnen Fien, Rozemarijn, Jordie en Michiel. Dit deden zij erg verdienstelijk. Ze konden goed overspelen en een aantal mooie kansen creëren. Michiel wist met een prachtige onderhandse doorloopbal een goal te maken! Prima uitgespeeld.

In de rust stond het 9-1 en zouden we na de rust proberen er niet meer bij de lijn op te gaan. Bram kwam in het veld voor Iris en Lize was in het veld gekomen voor Rozemarijn die niet helemaal fit was. DWA/Argo liet haar klasse zien en scoorde in de tweede helft nog eens acht keer. Onze D1 kreeg de bal echter niet meer door de korf. De lengte bij de tegenstander maakte het gooien lastig.

Na de wedstrijd vertelde aanvoerster Iris wat zij vond van deze wedstrijd: ‘’Het begin ging wel goed. Michiel heeft gelukkig een keer gescoord. De rest van de wedstrijd maakte alleen de tegenpartij punten.’’

Volgende week komt AVO D1 op bezoek in de Rodenburghal. De wedstrijd zal om 14.00 uur starten. Komen jullie ons aanmoedigen?