Sparta D1 speelt steeds beter!

Afgelopen zaterdag moest Sparta D1 aantreden tegen DIO D1 in de alweer vertrouwde Rodenburghal. Er was veel publiek en ze werden enthousiast aangemoedigd. De spelers die begonnen waren in het ene vak Fien, Lize, Bram en Jordie. En in het andere vak Iris, Michiel, Nathan en Mike. Als wissel waren deze keer aan de beurt Tessa, Rozemarijn, Dennis en Rubin die allemaal een halve wedstrijd speelden. Er wordt iedere keer keurig door gewisseld zodat iedereen evenveel kan spelen!

En Sparta D1 begon enthousiast aan de wedstrijd en deed zeker niet onder voor de DIO die net een jaartje verder zijn. Dus iets groter en wat sterker, de D1 zijn immers net eerste jaars D’s en moeten daar nog wat aan wennen, maar dat ze onder de indruk zijn? Nee hoor, ze verkopen hun huid zo duur mogelijk. En ze deden heel goed mee met DIO. Maar DIO had het vizier op scherp staan en kwam via een mooie dribbelgoal op 0-1. Sparta deed gelijk wat terug en DIO moest een strafworp weggeven om ze tegen te houden. Maar Mike scoorde keurig de 1-1. De aanval van Iris, Michiel, Nathan en Mike waren heel beweeglijk wat DIO best lastig vond. Helaas was het kort daarna toch weer 1-2 door een doorloopbal. Maar Fien, Lize, Bram en Jordie verdedigden keurig en daar bleef het bij tot het wisselmoment in de eerste helft. Daarna pakte DIO keurig een kansje mee en maakte de 1-3. Maar verder ging het hartstikke gelijk op en ook de ingekomen Tessa, Rozemarijn, Dennis en Rubin stonden hun mannetje/vrouwtje. En tot de rust gaf Sparta niets meer weg en had zelf ook nog een paar kansjes.

Na de verfrissing in de rust had helaas voor Sparta DIO even een periode dat de doelpunten wat gemakkelijker vielen en ze liepen uit naar 1-5. Maar Dennis pakte ook keurig zijn kansje mee en het werd daardoor 2-5. Helaas was er daarna een ongelukkig foutje waardoor DIO door een strafworp op 2-6 kon komen. In het laatste kwart kwam er nog een strafworp voor Sparta maar die geen op het nippertje mis. Vlak voor tijd kon DIO er de eindstand van maken van 2-7. Maar dit was wat geflatteerd want Sparta kon prima mee korfballen en het gaat helemaal goed komen met dit mooie D-team!! Heel goed samen gewerkt met elkaar, was mooi om te zien!