Sparta D1 neemt terecht een punt mee uit Opende

Zaterdagochtend om 10 uur toog Sparta D1 op volle oorlogssterkte richting Opende om daar om 11 uur te gaan spelen tegen OKO/BIES D2. Het zonnetje scheen maar er stond een fris windje. Nu hadden de meegereisde supporters/ouders hier meer last van dan de spelers want door goed je best te doen wordt je vanzelf warm! En hun best hebben ze allemaal meer dan gedaan!!

De tegenstanders waren bijna allemaal wat groter dan de spelers van Sparta, maar de startende formatie met Nathan, Bram, Tessa en Lise in het ene vak en Mike, Dennis, Rozemarijn en Fien in het andere vak waren niet onder de indruk. Ok, het was soms best lastig de bal te spelen. En zeker in het begin was dat even zoeken maar ze weerden zich dapper. En ondanks het overwicht van OKO/BIES benutte Tessa keurig een kansje en stond het warempel 0-1! Maar OKO/BIES had op dat moment meer kansen en ook daar viel er weer 1 in dus was het weer gelijk. Mike, Dennis, Rozemarijn en Fien hadden het moeilijk in de verdediging maar als ze kans hadden tikten ze de bal er goed tussen uit en werd de bal ondanks de grotere tegenstanders naar de aanval gebracht. Er werd hard gewerkt. De aanval van Bram, Tessa, Lize en Nathan speelden slim en efficiënt want ook gelijk de tweede kans van Tessa ging er in: 1-2. OKO/BIES bleef hardnekkig de aanval zoeken en misten nogal wat kansen maar toch viel er op een gegeven moment een kansje in dus wederom gelijk: 2-2.

Hoewel OKO/BIES op dat moment de overhand had wisten ze niet te scoren en Sparta wel. Uit een snelle aanval werd Nathan fout verdedigd en dus was het strafworp. Daar wist Tessa wel raad mee en het was 2-3. Toen werden aanval en verdediging gewisseld maar zowel Sparta als OKO/BIES scoorden niet meer voor de rust. Na de thee (of beter gezegd ranja) in de rust verving Jordie Lize en in het andere vak kwam Rubin er voor Mike in en Michiel voor Dennis. En ze begonnen fel en fanatiek aan de tweede helft, OKO/BIES was nu de onderliggende partij want Sparta won bijna alle duels. Het wat minder lengte hebben werd door enthousiasme en elkaar goed helpen meer dan gecompenseerd! Uit een mooie aanval maakte Tessa de 2-4. Maar ook OKO/BIES vond de korf weer en het verschil was weer 1 doelpunt: 3-4. Toen schoot Nathan er een prachtig afstandsschot in en was het zelfs 3-5. Daarna was het wisselen van aanval en verdediging en gingen we het laatste kwart in. En wat was het spannend, het spel golfde op en neer. Sparta had het weleens moeilijk de bal weg te krijgen maar ook OKO/BIES konden de bal zo nu en dan moeilijk kwijt. Maar het blijft een goede ploeg en via een strafworp kwamen ze terug tot 4-5 en even later met een doorloopbal was het 5-5. Even leek het erop dat ze nu gingen doorpakken en de overwinnen zouden binnenslepen. Maar dat liet Sparta zich niet gebeuren. Met volle inzet en een positieve houding hielden ze de verdediging dicht. Het was voor de supporters aan de kant billen knijpen zo spannend was het in deze prachtige wedstrijd, en de kille wind werd niet meer gevoeld. In de laatste minuut zat Sparta nog heel dicht bij de overwinning met een schot dat net niet goed op de korf viel. Maar toen OKO/BIES de aanval zou opzetten floot de scheids af. En eigenlijk was 5-5 wel een mooie eindstand want de teams waren erg aan elkaar gewaagd. Dus werd het punt terecht mee naar Zevenhuizen genomen! Top gedaan D1, met hard werken en prima samenspelen door alle 11 spelers voelt dit toch een beetje als een overwinning!!