Sparta D1 boekt belangrijke zege

We moesten tegen OKO/BIES. Het was een belangrijke wedstrijd want als we zouden winnen dan kunnen we nog kampioen worden. Het eerste doelpunt maakte Rubin en de tweede gelijk ook. Daarna kregen we een doelpunt tegen. Gelukkig maakte Dennis met een mooie doorloopbal 3-1. Daarna scoorde de tegenpartij. Daarna scoorde Jordi zijn eerste goal en daar was iedereen heel erg blij mee. Gejuich van de mensen aan de kant. Na de rust scoorde Ruben gelijk 5-2. En opnieuw een doorloopbal van Rubin en een kansje van Dennis. Als laatste maakte de tegenpartij nog een doelpunt 7-3. Gewonnen!!! Volgende week zaterdag (27 mei) onze kampioenswedstrijd tegen de Granaet in Dokkum. Super spannend dus! We spelen om 10.00 uur. (Geschreven door Tessa)

Winst voor Sparta D1 in de return tegen De Lauwers D1

A.                                                                V.

Nathan (m)                                                  Lize

Fien                                                             Tessa

Mike (aanvoerder )                                     Michiel

Bram                                                           Rubin

W. Jordie – Dennis

A. Rozemarijn ( enkelblessure )

 

Zaterdag 13 mei had Sparta D1 de return tegen De Lauwers D1. Het was mooi weer en er was veel publiek langs de lijn. In een moeizame 1e helft wist Sparta toch met 2-1 de rust in te gaan.  

Het 1e doelpunt werd gemaakt door Nathan. In de time-out kwam Dennis in het veld voor Mike, nadat deze een pijnlijke snoekduik maakte in een poging de bal in het veld te houden.

Hierna wist Tessa de stand op 2-1 te zetten na een goed genomen onderhandse strafworp.

Na de rust lieten de Spartanen mooi spel zien. De Lauwers wisten eerst 2-2 op het scorebord te krijgen, maar Sparta kwam goed terug! Dennis wist 2x te scoren, 4-2!! Eerst een doorloopbal en daarna volgde een mooi afstandsschot! Hierna wist Tessa nog een keer te scoren met een doorloopbal. De Lauwers vocht terug en in spannende laatste minuten werd het nog 5-4. De winst is voor Sparta! 

Sparta D1 verliest van De Lauwers D1

In alle vroegte vertrekken we naar Warfstermolen. We beginnen vol goede moed aan de wedstrijd. We hadden wel wat nadelen want we moesten op gras spelen en het gras was nat. Ook zaten er een paar erg lange meiden in het team van onze tegenstander.

Al snel komt De Lauwers dan ook met 3 punten op voorsprong. Maar dan hebben we daar Mike en hij maakt de 3-1. De rest van de eerste helft zijn er aan beide zijden kansen maar wordt er ook goed verdedigd. De eerste helft kwamen we niet erg op gang en hebben we niet goed gespeeld.

Lees meer

Sparta D1 neemt terecht een punt mee uit Opende

Zaterdagochtend om 10 uur toog Sparta D1 op volle oorlogssterkte richting Opende om daar om 11 uur te gaan spelen tegen OKO/BIES D2. Het zonnetje scheen maar er stond een fris windje. Nu hadden de meegereisde supporters/ouders hier meer last van dan de spelers want door goed je best te doen wordt je vanzelf warm! En hun best hebben ze allemaal meer dan gedaan!!

De tegenstanders waren bijna allemaal wat groter dan de spelers van Sparta, maar de startende formatie met Nathan, Bram, Tessa en Lise in het ene vak en Mike, Dennis, Rozemarijn en Fien in het andere vak waren niet onder de indruk. Ok, het was soms best lastig de bal te spelen. En zeker in het begin was dat even zoeken maar ze weerden zich dapper. En ondanks het overwicht van OKO/BIES benutte Tessa keurig een kansje en stond het warempel 0-1! Maar OKO/BIES had op dat moment meer kansen en ook daar viel er weer 1 in dus was het weer gelijk. Mike, Dennis, Rozemarijn en Fien hadden het moeilijk in de verdediging maar als ze kans hadden tikten ze de bal er goed tussen uit en werd de bal ondanks de grotere tegenstanders naar de aanval gebracht. Er werd hard gewerkt. De aanval van Bram, Tessa, Lize en Nathan speelden slim en efficiënt want ook gelijk de tweede kans van Tessa ging er in: 1-2. OKO/BIES bleef hardnekkig de aanval zoeken en misten nogal wat kansen maar toch viel er op een gegeven moment een kansje in dus wederom gelijk: 2-2.

Lees meer

Sparta D1 speelt gelijk tegen de Granaet

We begonnen aan de eerst wedstrijd na het zaal seizoen tegen de Granaet.

Het was een spannende gelijk op gaande wedstrijd en we streden om de winst

En we pakten er veel ballen tussen uit.

En voor rust  scoorde de  Granaet  een kansje  0 : 1

na rust kregen we genoeg kansen waar onder drie strafworpen maar die gingen er niet in tot de 22e minuut.  Toen scoorden we een kansje en toen werd het 1 : 1 toen werd er niet meer gescoord.

Kv Sparta Zevenhuizen

Wij zijn...

  • Korfbalvereniging Sparta Zevenhuizen

    De omnivereniging uit Zevenhuizen (Gr) wat begon als Oefening Kweekt Kracht (OKK) in 1920 waar nu sporten als touwtrekken, jeu de boules, korfbal, klootschieten, darten en fietscrossen samenkomen. Na de naamswijziging in Sparta is deze niet meer weg te denken als vereniging en bindmiddel van vele mensen uit Zevenhuizen en omgeving.

Social Media

 

Contact

't Sierdhuis

Molenweg 12

9354 BN, Zevenhuizen

0594-123456

Stuur een e-mail, klik hier!