Sparta 2 wint eerste wedstrijd in de zaal

Zaterdag 12 november stond de eerste zaalwedstrijd op het programma. Na een goede eerste helft en een zeer spannende tweede helft, wist Sparta aan het langste einde te trekken.

Om 18.10 uur floot scheidsrechter Menken in de Topsporthal in Leek de wedstrijd tegen Quick21 uit Oudega. Sparta kwam goed uit de startblokken en wist dan een ruime voorsprong op te bouwen in het eerste deel van de eerste helft. Maar Quick liet zich niet kennen begon gebruik te maken van de slordigheden aan Spartaanse zijde. Van een voorsprong van 9-2 knokte Quick zich terug naar 10-6. Dit was tevens ook de rust stand.

De ploeg uit Zevenhuizen werd toegesproken in de kleedkamer en weer op scherp gezet. Quick kwam alleen scherper uit de kleedkamer dan de Gebroeders Brink formatie. Ze wisten het verschil te verkleinen tot één. Maar Sparta liet zich niet kennen en scoorde uit een vrije bal en zo was het verschil weer twee. Het scoren ging wat moeizamer en het verschil kon niet uitgebreid worden. De ploeg uit Oudega kwam weer op gelijke hoogte. Sparta liet zich niet kennen en wist gelijk in de aanval twee van afstand te scoren. Toch wist Quick weer op de gelijke hoogte te komen. Maar gelukkig Sparta het verschil weer uit te breiden tot twee. In de slot minuten van de wedstrijd werd het nog spannend met één punt verschil. Met een uitslag van 16 voor de ploeg uit Zevenhuizen en 15 voor de ploeg uit Oudega, bleven de punten in de Topsporthal.