Slotminuut doet Sparta de das om

Afgelopen zaterdag speelde het Zevenhuister vlaggenschip haar eerste thuiswedstrijd van 2017. In een goed gevulde Rodenburghal kwam Harich op bezoek. In november 2016 speelde beide ploegen voor het eerst tegen elkaar en won Sparta na een sterke tweede helft uiteindelijk vrij eenvoudig van de Friezen. Maar eerder behaalde resultaten geven geen garantie voor de toekomst, dus ook vandaag moest er weer worden gestreden voor de punten.

Rond de klok van half 8, nadat de teams, scheidsrechter en pupillen van de week waren voorgesteld aan het publiek, floot scheidsrechter Kootstra in voor het begin van de wedstrijd. Het eerste aanvalsvak van Sparta maakte direct twee goals voordat Harich iets terug kon doen. Het eerste deel van de eerste helft lag het initiatief bij de thuisclub, maar gaandeweg kwam Harich steeds beter in haar spel. Met  vier afstanders op rij kwamen zij voor het eerst deze wedstrijd op voorsprong. Beide ploegen scoorden voor rust nog een maal en zo werd er met een 9-10 achterstand de kleedkamer opgezocht.

In de rust benadrukte coach Leo van der Lei dat er moest gezocht worden naar de juiste aanval en dat er slim gekorfbald moest worden. In de tweede helft ontliepen de ploegen elkaar amper, de ene keer stonden de Groningers voor de andere keer de Friezen. Met nog anderhalve minuut op de klok was het 17-18 in het voordeel van de gasten uit Harich, toen Sparta een strafworp toegewezen kreeg. Echter miste deze doel en probeerde de Zevenhuister verdediging nog te forceren, zonder succes en ging de bal er in. Bij de vakwissel floot de scheidsrechter af en stond er een 17-19 stand op het scorebord in de Rodenburghal.

Een wedstrijd waarbij de uitslag uiteindelijk iet wat geflatteerd is, beide ploegen hadden zeker recht op een punt gezien de hele wedstrijd. Komende zaterdag nieuwe kansen, wanneer er wederom een thuiswedstrijd gespeeld wordt. HHV uit Hollandscheveld komt op bezoek en deze wedstrijd zal om 19.30 uur beginnen!