Valse start voor Sparta 1

Afgelopen zaterdag stond de openingswedstrijd van het zaalseizoen 2016-2017 op het programma. Tegenstander deze zaterdagavond was, net als in de openingswedstrijd vorig jaar, het bekende Quick ’21 uit Oudega. Beide ploegen passeren elkaar al jaren en eigenlijk staan de wedstrijden elk seizoen garant voor een spannende pot korfbal. Nadat de pupillen van de week de wedstrijd hadden geopend floot scheidsrechter Hut in voor aanvang van de wedstrijd.

Sparta had moeite met de druk die Quick ’21 gaf en het was even zoeken naar de juiste posities. De gasten uit Oudega opende de score middels een vrije bal. Niet veel later was de stand door middel van een strafworp aan Spartaanse zijde weer gelijk. Verdedigend hadden beide ploegen de zaakjes prima op orde, maar aanvallend wilde het nog niet echt lukken. Met een matige 4-6 stand werden de kleedkamers opgezocht.

In de rust motiveerde coach Leo van der Lei zijn team om in de tweede helft de zaken aanvallend wat beter voor elkaar te hebben. Direct na rust resulteerde dit in een schot van afstand dat doel trof, maar de Friezen hadden hier direct weer antwoord op en dus moesten de Zevenhuisters telkens weer in de achtervolging. Sparta kwam wel telkens weer op het verschil van een, maar kon de gelijkmaker niet door de mand krijgen. Met nog een minuut op de klok stond het 10-11, en kregen de Rood-Zwarten nog genoeg kansen op de verdiende gelijkmaker. Echter miste het laatste schot doel en ging de winst naar Quick ’21.

Een valse start dus in de 2e klasse B voor Sparta. Zaak om het volgende week recht te zetten tegen Harich. Om 19.45 uur zal de wedstrijd beginnen in sporthal de Trime te Balk. Graag tot dan.