Belangrijke punten voor Sparta 1

Sparta dat de afgelopen weken maar twee schamele punten wist te pakken in vijf wedstrijden, was gebrand op punten vandaag. Twee belangrijke punten, want als de ploeg van Leo van der Lei zou winnen dan zou er afstand genomen worden van de degradatieplaatsen en er een redelijke veilige zesde plek in zitten. Sparta dat kampt met veel blessures speelde de afgelopen weken in verschillende samenstellingen. De eerste helft was va...ak goed, maar de tweede helft te vaak erg slecht. Zaak om vandaag zowel de eerste als de tweede helft te knallen. Om half 4 floot scheidsrechter Wiering in voor het begin van de wedstrijd.

Westergo kon in hun eerste aanval lang bouwen en creëerde verschillende kansen. Aan Spartaanse zijde moest er nog even gezocht worden naar de juiste combinaties. Dit resulteerde dan ook in twee goals tegen, twee goals van afstand. Daarna was het Sparta dat via mooie combinaties het initiatief nam en het nimmer meer uit handen zou geven. Halverwege de wedstrijd stond er een comfortabele 4-9 voorsprong op het scorebord in Bolsward.

In de rust, onder het genot van een kopje thee, werden de laatste puntjes op de spreekwoordelijke i gezet. Verdedigend had Sparta de zaken meer dan goed op orde. Alleen aanvallend konden de Zevenhuisters nog wel meer. Dit lieten zij de tweede helft dan ook zien. Gestaagd bouwden de Rood-Zwarten de score uit. Via mooie aanvallen stond het al gauw 6-14. Sparta bleef gaan en vergrootte de voorsprong naar 8-20, waarna Westergo nog drie keer scoorde en Sparta nog een keer. Bij een 11-21 stand floot de goed leidende scheidsrechter af en kon Sparta terugkijken op een goede wedstrijd!

Met nog een wedstrijd voor de zaal staat Sparta op de 6e plaats met 4 punten. Met onder zich Westergo en DTL met 0 punten. Deze ploegen vechten volgende week uit wie er (waarschijnlijk) puntloos de zaal in gaat. Sparta zal volgende week aantreden tegen het uit Dokkum afkomstige De Graneat. Wie weet kan Sparta stunten tegen de nummer 3 in poule 2B. Alle support is weer welkom. Er wordt om 15.30 uur gestart!