Ook slechte wedstrijden moet je winnen

Afgelopen zaterdag speelde Sparta haar laatste zaalwedstrijd thuis in de Rodenburghal tegen het, tot nu toe, puntloos gedegradeerde DTL uit Hantum. Sparta dat bij winst een mooie derde plek zou weten te bemachtigen wilde het publiek graag een leuke wedstrijd voorschotelen en met een goed gevoel de zaalperiode afsluiten.

Het duurde lang voordat het eerste doelpunt viel. Na 8 minuten werd de score geopend door de ploeg uit Hantum. Beide ploegen begonnen te scoren, maar daar waren veel kansen voor nodig. Sparta was haastig in de aanvallen en koos veelal de verkeerde kans, doordat de gasten de thuisploeg veel ruimte gaven stond vrijwel iedereen vrij. Het maken van de juiste keuzes was een belangrijk euvel deze avond. De ploeg van Leo van der Lei ging met een schamele 6-4 voorsprong de rust in.

In de tweede helft was het Sparta dat voortvarend startte. Al gauw stond de Zevenhuister hoofdmacht op een 9-5 voorsprong. DTL toonde echter veerkracht en wist zich terug te vechten tot 12-11. Daarna volgden er aantal spannende laatste minuten waarin er aan beide kanten nog doelpunten vielen. In laatste seconden kregen de gasten nog kans op de gelijkmaker, maar kregen zij de bal niet door de korf en daardoor ging Sparta er met de winst vandoor, 13-12.

In deze draak van een wedstrijd heeft Sparta vooral op karakter de wedstrijd over de streep getrokken. Met 16 punten uit 14 wedstrijden kan Sparta met een goed gevoel terug kijken op het zaalseizoen 2016-2017. Vanaf nu wordt er weer getraind op het veld en zal de hervatting van de competitie beginnen op 1 april. Tegenstander deze middag zal wederom DTL zijn. Een belangrijke wedstrijd in de staart van de Tweede Klasse B. Er zal om 15.30 uur gestart worden in Hantum.