Sparta verliest laatste thuiswedstrijd

Afgelopen zaterdag kwam hekkensluiter Westergo uit Bolsward op bezoek in Zevenhuizen. Vlak voor de wedstrijd kwam het hemelwater met bakken uit de lucht, maar om half 4 startte de wedstrijd onder prima omstandigheden, droog en weinig wind.

Het was Westergo dat de score opende, met drie afstanders op rij kwamen de Friezen op een 0-3 voorsprong. Daarna kwam Sparta iets beter in haar spel, maar de gasten schoten met scherp en vrijwel alles dat omhoog ging viel door de gele mand. Vlak voor rust kwam de Zoutman-formatie op 9-10 en leek er met deze stand de kleedkamer opgezocht te worden, maar Westergo scoorde via een omdraaibal – waarvan ze er deze middag meerdere zouden maken – de 9-11!

Na rust nam Sparta direct het initiatief en wist via een doorloopbal weer de aansluiting te vinden, maar de Bolswarder-formatie bleef de ploeg uit Zevenhuizen telkens voor. Toen Westergo voor het eerst op vier goals voorsprong kwam was de wedstrijd gespeeld. De wedstrijd werd uiteindelijk afgefloten door scheidsrechter Benedictus bij een 16-22 stand.

Volgende week zaterdag speelt Sparta haar laatste wedstrijd van dit seizoen, zij gaan dan op bezoek bij De Granaet in Dokkum op bezoek. Voorafgaand aan deze wedstrijd zal Sparta 2 aantreden tegen het tweede van de Dokkumers, bij winst is Sparta 2 kampioen! Iedereen is dus van harte uitgenodigd vanaf 14.00 uur!

Sterk Sparta wint van Harich

Afgelopen zaterdag stond voor de Zoutman-formatie de wedstrijd tegen Harich op het programma. Harich is voor Sparta geen onbekende tegenstander, dit seizoen werd er al drie maal tegen de Friezen gespeeld. De wedstrijden tegen Harich staan altijd garant voor spanning en een winnaar valt niet direct aan te wijzen. Onder prima weersomstandigheden en veel publiek startte de wedstrijden.

Sparta startte voortvarend en wist via mooie aanvallen direct een statement te maken tegen Harich, dat nog mee doet voor het kampioenschap. Al vlot stond de ploeg van Leo van der Lei met 4-0 voor, voordat de Friezen iets terug konden doen. Sparta hield de gehele eerste helft het initiatief en dus werd er met een 7-5 voorsprong de kleedkamer opgezocht. 

Lees meer

Sparta onderuit in derby tegen Noordenveld

Afgelopen zaterdag speelde het Zevenhuister vlaggenschip onder grote publieke belangstelling  de derby tegen Noordenveld in Roden. Beide trainers waren eerder actief bij de andere vereniging en voor de spelers heerste er een gezonde derbystrijd. Een gure wind waaide over het sportpark aan de Borglaan toen scheidsrechter Danser voor aanvang van de wedstrijd floot.

Sparta opende via een afstandschot de score. Niet veel later kwam de thuisploeg weer langszij. In het eerste deel van de wedstrijd ontliepen beide ploegen elkaar weinig, maar het was telkens de thuisploeg die het initiatief nam. Duels werden, zoals het hoort in een derby, uitgevochten op het scherpst van de snede. Via een strafworp en twee kansjes werd de stand op 10-7 gezet en zochten beide ploegen  de kleedkamers op.

Lees meer

Sparta vergeet wedstrijd naar zich toe te trekken

Afgelopen zaterdag speelde Sparta tegen koploper Quick'21 uit Oudega. Sparta, dat vorige week belangrijke punten pakte in de onderste regionen, wilde haar huid zo duur mogelijk verkopen. Bij winst zou de ploeg zich zo goed als veilig spelen en proberen aan te sluiten bij de rest van de poule.

Onder gunstige omstandigheden startte de wedstrijd. De Zoutman-formatie startte goed aan de wedstrijd tegen, het in de zaal gepromoveerde, Quick'21. Beide ploegen kwamen niet echt los van elkaar in het eerste bedrijf, maar Sparta wist vlak voor rust een kleine voorsprong te pakken, om zo met 8-7 de kleedkamer op te zoeken.

Lees meer

Eerste veldpunten zijn weer binnen voor Sparta

Afgelopen zaterdag speelde de Zoutman-formatie haar eerste veldwedstrijd na de zaal. Tegenstander was, net als in de laatste zaalwedstrijd, het Friese DTL uit Hantum. Rond de klok van half 4 floot scheidsrechter Postma voor aanvang van de wedstrijd.

In de regen startte Sparta voortvarend en via mooi uitgespeelde aanvallen en goed verdedigen werd er een mooie 1-6 voorsprong opgebouwd. DTL liet zich niet uit het veld slaan en begon ook mee te scoren. Met een magere 5-7 voorsprong zochten de Zevenhuisters de kleedkamer op.

In de rust hamerde coach Van der Lei erop dat er vooral met geduld gespeeld moest worden. Spelen naar de juiste kansen en rustig blijven nadenken. Het begin van de tweede helft ontliepen de ploegen elkaar weinig en werd er om en om gescoord, waarbij Sparta telkens het initiatief nam. Via 7-9 en 8-12 werd er een 11-15 eindstand bereikt.

 

Voor Sparta twee heel belangrijke punten in de degradatiestrijd. Door deze overwinning neemt Sparta afstand van de onderste regionen in de poule. Volgende week zaterdag speelt Sparta wegens de korfballeague finale om 14.00 uur. Tegenstander is koploper Quick'21 uit Oudega. Voor Sparta valt er niets te verliezen en zij zullen er dus alles aan doen om hun huid zo duur mogelijk te verkopen. Graag tot ziens in Zevenhuizen.

Kv Sparta Zevenhuizen

Wij zijn...

  • Korfbalvereniging Sparta Zevenhuizen

    De omnivereniging uit Zevenhuizen (Gr) wat begon als Oefening Kweekt Kracht (OKK) in 1920 waar nu sporten als touwtrekken, jeu de boules, korfbal, klootschieten, darten en fietscrossen samenkomen. Na de naamswijziging in Sparta is deze niet meer weg te denken als vereniging en bindmiddel van vele mensen uit Zevenhuizen en omgeving.

Social Media

 

Contact

't Sierdhuis

Molenweg 12

9354 BN, Zevenhuizen

0594-123456

Stuur een e-mail, klik hier!