Sparta wint van DTL

De Zoutman-formatie speelde zaterdagavond tegen het Friese DTL uit Hantum. De gasten namen brutaal een 3-0 voorsprong in de Rodenburghal, maar gaandeweg knokte Sparta zichzelf weer terug in de wedstrijd. Het bleef wat stuivertje wisselen. Bij 7-8 was het Sparta dat met vijf goals op rij een 12-8 voorsprong op het bord zette. DTL scoorde middels een vrije bal de 12-9 waarna de kleedkamers werden opgezocht.

Na rust ging Sparta door met waar het gebleven was en liep het uit naar een comfortabele 17-11 voorsprong. Maar de Friezen gaven niet op en liepen in tot 17-15. Sparta haalde alles uit de kast, maar daardoor werden niet altijd de juiste beslissingen genomen. Door middel van een doorloopbal werd het 18-15 en deze 18e goal bleek genoeg voor de winst. DTL scoorde nog wel twee keer, maar de punten bleven in Leek.

Volgende week zaterdag gaat de selectie op bezoek bij WWC in Oosterend.
15.00 u WWC 1 - Sparta 1
16.10 u WWC 2 - Sparta 2