Soms zit het mee en soms zit het tegen

De Zoutman-formatie speelde zaterdagmiddag in Leeuwarden tegen Pallas'08. De wedstrijden tegen Pallas'08 zijn, gezien de afgelopen seizoenen, altijd spannend en de wedstrijd is pas écht afgelopen als de scheidsrechter voor het laatste fluitsignaal fluit.

Pallas'08 opende de score, maar Sparta kwam direct weer op gelijke hoogte. De eerste helft was een gelijkopgaande wedstrijd en daarom zochten de ploegen bij 10-9 de kleedkamers van de Friese hoofdstad op.

In de rust was het device de juiste kans zoeken, uitstellen en doorgaan! Na rust nam de thuisploeg het initiatief en moesten de Zevenhuisters de gehele wedstrijd in de achtervolging. De wil was er wel, maar de doelpunten vielen niet. Pallas'08 liep uit naar 15-10, maar Sparta knokte door. Helaas was de wedstrijd voor de ploeg van Moric van der Lei te kort en floot scheidsrechter Bekkema bij 17-15 af.

Volgende week zaterdag, 7 december, speelt Sparta thuis tegen Spannum. Deze wedstrijd start om 19.30 uur.