Moeizame winst Sparta

In de eerste wedstrijd van het zaalseizoen speelde Sparta zaterdagavond, in een prima gevulde Rodenburghal, tegen het Friese NQL. NQL was geen onbekende voor de ploeg van Moric van der Lei. Zaak was om rustig te starten en niet mee te gaan in het tempo van de gasten.

Sparta opende middels een afstandsschot de score, waarna NQL ook de korf wist te vinden. Dit spelbeeld bleef zo ongeveer de hele eerste helft. Beide ploegen konden niet los komen van elkaar. Toen de Zevenhuisters voor de zesde keer op voorsprong kwamen konden zij een gaatje van twee doelpunten verschil slaan, zodoende werden de kleedkamers met een 11-9 voorsprong opgezocht.

Na rust nam Sparta het initiatief en was het niet meer van plan de wedstrijd uit handen te geven. Via 11-10, 15-10 en 18-12 trok de Zoutman-formatie de wedstrijd naar zich toe. De gasten gaven niet op, maar waren ook niet bij machte om het tij te keren. Bij 20-14 floot scheidsrechter Veldhuis voor het einde van de wedstrijd.

Volgende week zaterdag gaat de gehele selectie op bezoek bij Pallas '08 in Leeuwarden.

15.10 u Pallas '08 2 - Sparta 2

16.20 u Pallas '08 1 - Sparta 1