Winnend de zaal in!

ZEVENHUIZEN - Sparta mocht afgelopen weekend, onder toeziend oog van een aantal speciale genodigden uit de selecties van 1959, 1969 en 1979, de laatste veldwedstrijd van dit deel van de competitie spelen. In Zevenhuizen kwam Boelenslaan/It Fean op bezoek.

Sparta opende furieus en liet er geen twijfel over bestaan dat de punten dit weekend in Zevenhuizen bleven. Binnen no-time stond het 5-0, daarna scoorden de gasten twee maal. Dat geloof drukte de Zoutman-formatie direct de kop in en liep uit naar 9-2. Bij een 12-4 stand zochten beide ploegen de kleedkamer op.

Coach Moric van der Lei was uiterst tevreden over het optreden van zijn ploeg. Wel was het zaak om deze scherpte vast te houden. Na rust opende Boelenslaan/It Fean de score. De goals vielen om en om, maar de marge werd nooit kleiner als zes.  Vlak voor tijd trok Sparta nog één keer aan en wist met een welverdiende 22-13 dit deel van het seizoen af te sluiten.

Komende week geniet de selectie van een welverdiende week rust, daarna wordt de zaal opgezocht. Zaterdag 9 november wordt er in Oosterwolde geoefend tegen de selectie van DIO!

Zoutman-formatie Sparta verslaat Spannum tijdens uitwedstrijd

SPANNUM/ZEVENHUIZEN – Zaterdagmiddag speelde de Zoutman-formatie een uitwedstrijd tegen en in Spannum. Eenmaal aangekomen in het pittoreske Spannum bleek het veld niet in de beste conditie.

Na de voorbespreking moest Sparta erg wennen aan de conditie van het veld. De thuisploeg had hier aanzienlijk veel minder moeite mee en stond binnen no-time met 5-0 voor. Daarna pakte Sparta het goed op en werd er bij 7-6 de kleedkamer opgezocht.

Coach Van der Lei hamerde er op dat de persoonlijke fouten eruit moesten. Langzamerhand speelde Sparta zichzelf in de wedstrijd en had Spannum meer en meer moeite met het spel van de Zevenhuisters. Waar Sparta zelfverzekerd en trefzeker was, was Spannum twijfelachtig en vaak na één schot al de bal kwijt.

Sparta speelde de wedstrijd netjes uit en bij 14-17 floot scheidsrechrer Bouma af. Volgende week speelt Sparta de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen, de return tegen Boelenslaan/It Fean staat dan op het programma. Deze wedstrijd start om 15.30uur in Zevenhuizen.

Sparta krijgt koploper Invicta/Frigro niet op de knieën

Zaterdag speelde de Zoutman-formatie tegen koploper Invicta/Frigro uit Kollum/Gerkesklooster. Sparta, zelf tweede, wist direct in de eerste aanval tot scoren te komen, ook de gasten deden dat. Tot 3-3 ging het gelijk op. Sparta nam het initiatief en kon uitlopen naar 6-3. Invicta rechtte de rug en trok de stand weer gelijk. Niet veel later pakte de gasten de voorsprong en werd er bij 8-10 gerust.

Coach Van der Lei was tevreden en gaf zijn ploeg nog een paar tips mee. Na rust was het Invicta die het voortouw nam en niet meer uit handen gaf. Sparta probeerde het de koploper zo lastig moeilijk te maken, maar door teveel individuele fouten en een kwalitatief betere tegenstander, moesten de Zevenhuisters toch een 14-21 nederlaag incasseren.

Volgende week wordt er in het pittoreske Spannum gespeeld. Spannum heeft net als Sparta acht punten uit zes wedstrijden, het kan dus een spannende ontmoeting worden. De wedstrijd begint om 15.45 uur.