Sparta speelt internationale wedstrijd

Maandagavond 20 januari speelde de selectie van Sparta een bijzondere wedstrijd. Het Portugese Grupo Desportivo Bons Dias op bezoek. De Portugezen zijn op doorreis naar Duitsland, waar ze komend weekend spelen op het IKF Europa Shield.

In een goed gevulde Rodenburghal had Sparta een hele kluif aan Grupa Desportivo Bons Dias. Met schotklok lieten de Portugezen hun kwaliteiten goed zien en moest Sparta de gehele wedstrijd in de achtervolging. Een leuke wedstrijd voor het publiek welke eindigde in een 13-21 overwinning voor de gasten. Als afsluiting werd een gezamenlijke foto gemaakt. Sparta wenst Grupa Desportivo Bons Dias veel succes in Bergisch Gladbach.

Sparta wint van DTL

De Zoutman-formatie speelde zaterdagavond tegen het Friese DTL uit Hantum. De gasten namen brutaal een 3-0 voorsprong in de Rodenburghal, maar gaandeweg knokte Sparta zichzelf weer terug in de wedstrijd. Het bleef wat stuivertje wisselen. Bij 7-8 was het Sparta dat met vijf goals op rij een 12-8 voorsprong op het bord zette. DTL scoorde middels een vrije bal de 12-9 waarna de kleedkamers werden opgezocht.

Na rust ging Sparta door met waar het gebleven was en liep het uit naar een comfortabele 17-11 voorsprong. Maar de Friezen gaven niet op en liepen in tot 17-15. Sparta haalde alles uit de kast, maar daardoor werden niet altijd de juiste beslissingen genomen. Door middel van een doorloopbal werd het 18-15 en deze 18e goal bleek genoeg voor de winst. DTL scoorde nog wel twee keer, maar de punten bleven in Leek.

Volgende week zaterdag gaat de selectie op bezoek bij WWC in Oosterend.
15.00 u WWC 1 - Sparta 1
16.10 u WWC 2 - Sparta 2

Soms zit het mee en soms zit het tegen

De Zoutman-formatie speelde zaterdagmiddag in Leeuwarden tegen Pallas'08. De wedstrijden tegen Pallas'08 zijn, gezien de afgelopen seizoenen, altijd spannend en de wedstrijd is pas écht afgelopen als de scheidsrechter voor het laatste fluitsignaal fluit.

Pallas'08 opende de score, maar Sparta kwam direct weer op gelijke hoogte. De eerste helft was een gelijkopgaande wedstrijd en daarom zochten de ploegen bij 10-9 de kleedkamers van de Friese hoofdstad op.

In de rust was het device de juiste kans zoeken, uitstellen en doorgaan! Na rust nam de thuisploeg het initiatief en moesten de Zevenhuisters de gehele wedstrijd in de achtervolging. De wil was er wel, maar de doelpunten vielen niet. Pallas'08 liep uit naar 15-10, maar Sparta knokte door. Helaas was de wedstrijd voor de ploeg van Moric van der Lei te kort en floot scheidsrechter Bekkema bij 17-15 af.

Volgende week zaterdag, 7 december, speelt Sparta thuis tegen Spannum. Deze wedstrijd start om 19.30 uur.

Moeizame winst Sparta

In de eerste wedstrijd van het zaalseizoen speelde Sparta zaterdagavond, in een prima gevulde Rodenburghal, tegen het Friese NQL. NQL was geen onbekende voor de ploeg van Moric van der Lei. Zaak was om rustig te starten en niet mee te gaan in het tempo van de gasten.

Sparta opende middels een afstandsschot de score, waarna NQL ook de korf wist te vinden. Dit spelbeeld bleef zo ongeveer de hele eerste helft. Beide ploegen konden niet los komen van elkaar. Toen de Zevenhuisters voor de zesde keer op voorsprong kwamen konden zij een gaatje van twee doelpunten verschil slaan, zodoende werden de kleedkamers met een 11-9 voorsprong opgezocht.

Na rust nam Sparta het initiatief en was het niet meer van plan de wedstrijd uit handen te geven. Via 11-10, 15-10 en 18-12 trok de Zoutman-formatie de wedstrijd naar zich toe. De gasten gaven niet op, maar waren ook niet bij machte om het tij te keren. Bij 20-14 floot scheidsrechter Veldhuis voor het einde van de wedstrijd.

Volgende week zaterdag gaat de gehele selectie op bezoek bij Pallas '08 in Leeuwarden.

15.10 u Pallas '08 2 - Sparta 2

16.20 u Pallas '08 1 - Sparta 1

Winnend de zaal in!

ZEVENHUIZEN - Sparta mocht afgelopen weekend, onder toeziend oog van een aantal speciale genodigden uit de selecties van 1959, 1969 en 1979, de laatste veldwedstrijd van dit deel van de competitie spelen. In Zevenhuizen kwam Boelenslaan/It Fean op bezoek.

Sparta opende furieus en liet er geen twijfel over bestaan dat de punten dit weekend in Zevenhuizen bleven. Binnen no-time stond het 5-0, daarna scoorden de gasten twee maal. Dat geloof drukte de Zoutman-formatie direct de kop in en liep uit naar 9-2. Bij een 12-4 stand zochten beide ploegen de kleedkamer op.

Coach Moric van der Lei was uiterst tevreden over het optreden van zijn ploeg. Wel was het zaak om deze scherpte vast te houden. Na rust opende Boelenslaan/It Fean de score. De goals vielen om en om, maar de marge werd nooit kleiner als zes.  Vlak voor tijd trok Sparta nog één keer aan en wist met een welverdiende 22-13 dit deel van het seizoen af te sluiten.

Komende week geniet de selectie van een welverdiende week rust, daarna wordt de zaal opgezocht. Zaterdag 9 november wordt er in Oosterwolde geoefend tegen de selectie van DIO!