Sparta bindt ook WWC aan de zegekar

Zaterdagmiddag speelde de Zevenhuister hoofdmacht in het Friese Oosterend tegen het onbekende WWC. WWC had de afgelopen weken aardig wat punten verzameld en stond op een mooie vierde plaats maar met zicht op koploper Sparta.

Sparta opende fel en daardoor kwam de 0-1 ook als eerst op het scorebord. Daarna was het WWC dat het initiatief nam, maar Sparta liet nimmer het hoofd hangen en zo werd het in de eerste helft vooral stuivertje wisselen. Sparta maakte de minste fouten waardoor er bij een 9-10 stand de kleedkamer werd opgezocht.

Coach Van der Lei was lovend over zijn pupillen en gaf zijn spelers mee dat er vooral zo door gegaan moest worden. Hard werken en de juiste keuzes maken. Iets wat de afgelopen weken moeilijk lukte.

Na rust was Sparta even helemaal de draad kwijt. Ballen werden niet gevangen en WWC wist de achterstand om te buigen in een 13-10 voorsprong. Via een aantal tactische wissels was het Sparta dat veerkracht toonde en bij 17-16 vier keer op rij wist te scoren. Daarna werd de wedstrijd gecontroleerd uitgespeeld en floot scheidsrechter Wiegersma af bij een 19-21 eindstand!

Meegereisde supporters werden bedankt voor de verre reis. Hopelijk zien we jullie aanstaande zaterdag ook, wanneer er om 19.30 uur gespeeld wordt tegen NQL in Ferwerd.

Sparta speelt internationale wedstrijd

Maandagavond 20 januari speelde de selectie van Sparta een bijzondere wedstrijd. Het Portugese Grupo Desportivo Bons Dias op bezoek. De Portugezen zijn op doorreis naar Duitsland, waar ze komend weekend spelen op het IKF Europa Shield.

In een goed gevulde Rodenburghal had Sparta een hele kluif aan Grupa Desportivo Bons Dias. Met schotklok lieten de Portugezen hun kwaliteiten goed zien en moest Sparta de gehele wedstrijd in de achtervolging. Een leuke wedstrijd voor het publiek welke eindigde in een 13-21 overwinning voor de gasten. Als afsluiting werd een gezamenlijke foto gemaakt. Sparta wenst Grupa Desportivo Bons Dias veel succes in Bergisch Gladbach.

Sparta wint van DTL

De Zoutman-formatie speelde zaterdagavond tegen het Friese DTL uit Hantum. De gasten namen brutaal een 3-0 voorsprong in de Rodenburghal, maar gaandeweg knokte Sparta zichzelf weer terug in de wedstrijd. Het bleef wat stuivertje wisselen. Bij 7-8 was het Sparta dat met vijf goals op rij een 12-8 voorsprong op het bord zette. DTL scoorde middels een vrije bal de 12-9 waarna de kleedkamers werden opgezocht.

Na rust ging Sparta door met waar het gebleven was en liep het uit naar een comfortabele 17-11 voorsprong. Maar de Friezen gaven niet op en liepen in tot 17-15. Sparta haalde alles uit de kast, maar daardoor werden niet altijd de juiste beslissingen genomen. Door middel van een doorloopbal werd het 18-15 en deze 18e goal bleek genoeg voor de winst. DTL scoorde nog wel twee keer, maar de punten bleven in Leek.

Volgende week zaterdag gaat de selectie op bezoek bij WWC in Oosterend.
15.00 u WWC 1 - Sparta 1
16.10 u WWC 2 - Sparta 2

Soms zit het mee en soms zit het tegen

De Zoutman-formatie speelde zaterdagmiddag in Leeuwarden tegen Pallas'08. De wedstrijden tegen Pallas'08 zijn, gezien de afgelopen seizoenen, altijd spannend en de wedstrijd is pas écht afgelopen als de scheidsrechter voor het laatste fluitsignaal fluit.

Pallas'08 opende de score, maar Sparta kwam direct weer op gelijke hoogte. De eerste helft was een gelijkopgaande wedstrijd en daarom zochten de ploegen bij 10-9 de kleedkamers van de Friese hoofdstad op.

In de rust was het device de juiste kans zoeken, uitstellen en doorgaan! Na rust nam de thuisploeg het initiatief en moesten de Zevenhuisters de gehele wedstrijd in de achtervolging. De wil was er wel, maar de doelpunten vielen niet. Pallas'08 liep uit naar 15-10, maar Sparta knokte door. Helaas was de wedstrijd voor de ploeg van Moric van der Lei te kort en floot scheidsrechter Bekkema bij 17-15 af.

Volgende week zaterdag, 7 december, speelt Sparta thuis tegen Spannum. Deze wedstrijd start om 19.30 uur.

Moeizame winst Sparta

In de eerste wedstrijd van het zaalseizoen speelde Sparta zaterdagavond, in een prima gevulde Rodenburghal, tegen het Friese NQL. NQL was geen onbekende voor de ploeg van Moric van der Lei. Zaak was om rustig te starten en niet mee te gaan in het tempo van de gasten.

Sparta opende middels een afstandsschot de score, waarna NQL ook de korf wist te vinden. Dit spelbeeld bleef zo ongeveer de hele eerste helft. Beide ploegen konden niet los komen van elkaar. Toen de Zevenhuisters voor de zesde keer op voorsprong kwamen konden zij een gaatje van twee doelpunten verschil slaan, zodoende werden de kleedkamers met een 11-9 voorsprong opgezocht.

Na rust nam Sparta het initiatief en was het niet meer van plan de wedstrijd uit handen te geven. Via 11-10, 15-10 en 18-12 trok de Zoutman-formatie de wedstrijd naar zich toe. De gasten gaven niet op, maar waren ook niet bij machte om het tij te keren. Bij 20-14 floot scheidsrechter Veldhuis voor het einde van de wedstrijd.

Volgende week zaterdag gaat de gehele selectie op bezoek bij Pallas '08 in Leeuwarden.

15.10 u Pallas '08 2 - Sparta 2

16.20 u Pallas '08 1 - Sparta 1