Vrijwilligerswerk/Stage

Bij Sparta is een groot aantal vrijwilligers actief om de vereniging draaiende te houden. Vele handen maken licht werk en bovendien proberen we zoveel mogelijk zelf te doen en te organiseren, zodat het lidmaatschap van Sparta betaalbaar blijft. Zonder vrijwilligers zou onze vereniging niet (kunnen) functioneren.
Trainers, begeleiders, bardienstmedewerkers, scheidsrechters, terreinmedewerkers, bestuurders en commissieleden stoppen veel tijd in hun hobby en dat wordt door vele leden zeer gewaardeerd. Jaarlijks wordt voor deze kaderleden een feestavond georganiseerd om hen voor al die activiteiten te bedanken met als hoogtepunt verkiezing vrijwilliger van het jaar.

We verwachten dat ieder lid wel „iets‟ voor de vereniging wil doen! Als je zelf ook mee wilt helpen aan acties of iets mee wil organiseren, een team wilt begeleiden, training geven, bardiensten draaien, clubbladen bezorgen, of in een commissie of in het bestuur wilt zitten, neem dan contact op met het bestuur of de voorzitter van de betreffende commissie. Er kan dan gekeken worden welke taak je leuk vindt en wat het beste bij je past.
Je ervaring als kaderlid is meestal leerzaam en komt ook in het dagelijks leven goed van pas. Bovendien kun je net als tientallen andere vrijwilligers ook veel plezier beleven aan de organisatie van de activiteiten binnen Sparta. Om een goede kwaliteit te leveren en te waarborgen door de vrijwilligers worden deze door de vereniging intern begeleid en/of worden opleidingen geboden.

Sparta is een erkend leerbedrijf
Bij Sparta bestaat de mogelijkheid voor leerlingen van het voortgezet onderwijs om hun maatschappelijke stage uit te voeren. Deze stage heeft als doel om jongeren kennis te laten maken met vrijwilligerswerk in de vorm van bijvoorbeeld hulp bieden bij de trainingen of wedstrijden van een team, hulp bij nevenactiviteiten of administratieve werkzaamheden. Voor informatie kun je contact opnemen met het secretariaat (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ).