Lidmaatschap

Sparta wil graag meer mensen kennis laten maken met korfbal. Ook willen we graag meer leden. Zo kunnen we alle korfballers op hun eigen niveau en met spelers van
het eigen niveau laten spelen. Tijdens het jaar zijn er daarom veel wervingsactiviteiten, zoals het jaarlijks schoolkorfbaltoernooi en de promotieacties in
het dorp Zevenhuizen, enkele omliggend dorpen en de wijk Oostindië in Leek. Het is ook zeker geen probleem om iemand mee te nemen die een keer wil meetrainen.
Sparta heeft promotiefolders om uit te delen en deze zijn verkrijgbaar bij het secretariaat van de vereniging.

Aan- en afmelden en adreswijzigingen moet schriftelijk bij het secretariaat :

Roelie de Vries

Bosplantsoen 14

9354 BD, Zevenhuizen

Vergeet niet zowel het aanmeldings- als het machtigingsformulier te ondertekenen!

Aanmelden
Je kunt jezelf of je kind elk moment als lid opgeven bij KV Sparta (Ze). In de meeste gevallen ga je eerst een paar keer mee trainen om te kijken of het je bevalt. Je bent dan
kandidaat-lid en hoeft nog geen contributie te betalen. Na 3 trainingen bepaal je of je lid wordt van Kv Sparta. Daarna betaal je contributie voor dat lidmaatschap. Het lidmaatschap geldt voor minimaal één seizoen (periode van 1 juli tot 30 juni).

Wanneer u zich als lid wilt aanmelden, vult u het aanmeldingsformulier (zie blz. 22) en het machtigingsformulier in. Deze formulieren dienen dan te worden ingeleverd bij het secretariaat van Sparta of via de trainer/coach. Daarnaast dien je ook een pasfoto‟s in te leveren. Deze pasfoto voor de spelerskaarten van het KNKV (geldt niet voor niet spelende leden). Want voor het spelen in de competitie heb je een spelerskaart nodig anders mag je niet spelen. Dit is een legitimatiebewijs voor de korfbalbond. Geef wijzigingen in je adres of andere gegevens altijd schriftelijk of per e-mail door aan de secretaresse van de vereniging.

Afmelden
Mocht je, ondanks al het leuks bij de vereniging, toch je lidmaatschap willen opzeggen dient dit te geschieden met het daarvoor bestemde formulier uit deze informatiegids (zie blz. 24). Tevens dient u op te zeggen voor aanvang van het nieuwe seizoen en wel vóór 1 mei. Deze datum is vastgesteld, omdat ieder jaar rond deze datum de teamopgave voor het volgende seizoen bij de korfbalbond, het KNKV, ingediend moet worden. Voor deze teamopgave moet Sparta voor de opgegeven leden contributie afdragen aan het KNKV. Door een opzegging op tijd in beeld te hebben, kan hierop een juiste teamopgave voor het volgende seizoen worden gemaakt.
Wordt het lidmaatschap na 1 mei opgezegd, dan is ook contributie verschuldigd voor het gehele volgende seizoen.
Opzeggen in een lopend seizoen is niet mogelijk. Iedere speler en speelster is in een lopend seizoen nodig, omdat op basis van het aantal spelende leden de teams worden opgegeven bij de korfbalbond. Mocht er om een bepaalde reden (altijd na overleg met de secretaresse) wel in een lopend seizoen worden opgezegd, dient de contributie voor het gehele verenigingsjaar tot en met 30 juni, te worden voldaan. Wilt u hier terdege rekening mee houden!

Privacy
De ledenadministratie wordt door Sparta beheerd in het programma Sportlink, dat door de korfbalbond is ontwikkeld. Binnen Sparta worden de ledenlijsten bovendien door verschillende commissies en werkgroepen gebruikt. Er worden echter geen gegevens verstrekt aan bedrijven of instellingen. Wanneer er bepaalde acties zijn van sponsors of ondernemers, worden die meestal via het clubblad, nieuwsbrief, website of e-mail verspreid.